Hirdetés

Kínában leállították a PUBG-t, csak az államilag elfogadott klónja pöröghet

|

Több tízmillió játékos volt kénytelen búcsút mondani a PUBG Mobile-nak, de valójában nem kell nélkülözniük.

Hirdetés

A távol-kelet néhány államában elég komolyan szabályozzák a kormányok, hogy ki milyen tartalmakhoz férhet hozzá. A kínai vezetés is szeretné megvédeni a népet a PlayerUnknown's Battlegrounds káros elemeitől.

Hirdetés

A Tencent leállította a PUBG Mobile-t, és elindította helyette a tökéletesen elnevezett Game for Peace-t, mely nagyon nagy mértékben azonos az eredeti játékkal, de néhány apróság megkülönbözteti. A leírása szerint a fejlesztőcsapat alapvetően a kínai légierő előtt tiszteleg vele, amely szakadatlanul védelmezi az országot, emellett pedig hiányzik belőle a vér, és a lelőtt karakterek felülnek, majd integetnek, nem csak elterülnek a földön holtan. Bár a hasonlóság a felhasználói beszámolók alapján egyértelmű, a kiadó szerint két teljesen eltérő játékról van szó. A PUBG Mobile játékosai átvihetik elért eredményeiket az új játékba.

Kína szigorúan bánik a videojátékokkal, nem enged bármit, ráadásul erősen korlátozza azt is, hogy milyen játékokban lehet monetizáció. Valószínűleg azért lépte meg ezt a Tencent, hogy kereshessen a mikrotranzakciókkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)