Hirdetés

Ilyen képességeket kapnak a Quake Champions bajnokai

|

Tim Willits egy interjúban mesélt részletesebben is a négy, E3-as bejelentő videóból már ismert karakterről.

Hirdetés

Tim Willits, az id Software kreatív igazgatója számos új és érdekes információt osztott meg a Quake játékok rajongóival a széria legújabb installációja, a Quake Champions kapcsán.

Az új játék alapjaiban eltérő lesz majd a 20. évfordulóját ünneplő, belső nézetes lövöldözős játéksorozat eddigi darabjaihoz képest. És hogy miért indulnak el a bevált formulától kissé eltérő úton?

"Az egyik dolog amit felfedeztünk a Quake kapcsán, hogy minden játékos másképp játssza." - fejtette ki Willis. Többek között ez a koncepció inspirálta az id Software-t, ráadásul a karakterosztályokra épülő online lövöldözős játékok aranykorát éljük, melyek az egyéni játékstílus kibontakoztatásának mechanikájára épülnek.

A Quake Champions kasztjait "bajnokoknak" hívják és mindegyik osztálynak egyedi képességei lesznek, megadva a lehetőséget a játékosoknak, hogy saját stílusukhoz illő karaktert válasszanak. A gamereknek bármilyen fegyver használatára lehetőségük lesz, függetlenül attól, melyik championt választották, a fegyverek ugyanis nem kaszt specifikusak, így a pályán folyamatosan cserélgethetjük őket.

Willits interjújában négy bajnokot emelt ki, akikkel már a játék E3-as bejelentője során is találkozhattunk: Ranger, Visor, Nyx és Scale Bearer.

A négy karakter közül a legnagyobb visszatérő Ranger, vagyis quake guy, aki a széria legelső játszató karaktere volt. Az ő egyedi képessége a "Dire Orb", egy olyan gömb , melynek segítségével teleportálni tudunk hősünkkel.

Visor szintén ismerős lehet a sorozat kedvelőinek, ő a Quake 3 Arenában debütált, és ha szeretünk tisztában lenni ellenfeleink mozgásirányával, akkor ő tűnik kedvező választásnak, "Piercing Sight" képességével ugyanis képes a falakon át is kiszúrni ellenfeleit.

Nyx az egyetlen női karakter a bemutatott négyből, teljesen újonc, a játék történetében most találkozhatunk vele először. Rendkívül gyors mozgásának köszönhetően könnyedén el tudja kerülni a lövedékeket, mintegy láthatatlanná válva.

Az utolsó bemutatott karakter a újonc Scale Bearer, akiről kinézete alapján is megállapítható, hogy ő a bizony egy tank karakter. Faltörő kosként közelíti meg ellenfeleit a "Bull Rush" képességet használva, és aligha szeretnénk ennek az óriásnak az útjában állni.

A játéknak egyelőre nincs bejelentett hivatalos megjelenési dátuma, a konzolosok azonban hiába is várják, a Quake Champions ugyanis kizárólag PC-n lesz elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)