Hirdetés

Quake Live - fizetős lett, hatalmas a botrány

|

A mai napig elég nagy népszerűségnek örvendő Quake Live egyik napról a másikra lett fizetős, de nem ez okozza a legnagyobb problémát.

Hirdetés

A Quake Live-ot évekig böngészőben tolták mindazok, akiknek számtech órán vagy a munkahelyükön nem volt jobb dolguk, esetleg csak imádták azt az old school lövölde érzést, ahol semmi nem számított, csak hogy mennyire vagy jó a játékban.

A Quake Live aztán nemrég átköltözött a Steamre, amivel nem is volt különösebb baja senkinek, tegnap azonban érkezett egy 1GB-s patch a játékhoz, ami igencsak átalakított néhány dolgot. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az évek óta ingyenesen játszató játékért mostantól 10 eurót kell fizetnünk, ami azonban ennél is jobban kiverte a biztosítékot, az az, hogy a Bethesda minden korábbi adatot kitörölt.

Elvesztek a barátlisták, a statisztikák, sőt, egyes esetekben még a beállítások is. Ha valaki hosszú évek óta ugyanazzal a névvel, ugyanabban a klánban tolta, azt bizonyára eléggé padlóhoz vágta a dolog. Steamen ki is verték a balhét a rajongók, akik közül sokan szögre is akasztják majd a Quake Live-os cipőjüket, mert elegük lett az egészből. Egyelőre egyáltalán nem úgy tűnik, mintha vissza akarnák állítani a rendszert, így kíváncsian várjuk, mi sül majd ki a dologból hosszútávon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)