Hirdetés

Mostantól a Quantic Dream játékai multiplatform címként érkeznek

|

Januártól egy nagyobb befektető segíti a céget, így megtehetik, hogy elszakadjanak a Sony-tól.

Hirdetés

A Quantic Dream olyan ikonikus játékok fejlesztéséért felelős, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls, legutóbbi nagy dobásuk pedig a Detroit: Become Human volt. Azon kívül, hogy mindegyik játékuk remekel a narratívára alapozó játékélményben, az is közös még bennük, hogy megjelenésükkor kizárólag PlayStationön próbálhattuk ki őket. Ennek a tradíciónak vége.

Hirdetés

Miután januárban a NetEase kisebbségi tulajdont vásárolt a cégben, a Quantic Dreamnek lehetősége nyílt arra, hogy elszakadjon a Sony platformjától; David Cage, a stúdió vezetője szerint ez már következő játékuknál bekövetkezik:

A Quantic Dream többé egy platform felé sem exkluzív. Időről időre persze előfordulhatnak kisebb exkluzivitási megállapodások egy-egy játéknál, de alapvetően minden címünk megjelenik majd az összes platformra.

Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Bloodborne esetében: a játék maga PS-exkluzív volt, de a fejlesztő FromSoftware alapvetően multiplatform címeken dolgozik. Ilyen lesz a jövőben a Quantic Dream működése is; hogy ezen szándékukat komolyan gondolják, azt mi sem mutatja jobban, hogy a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls már PC-n, az Epic Store-on keresztül is elérhető, az év végén pedig a Detroit: Become Human is csatlakozik elődeihez a platformon.

Ti örültök a Quantic Dream döntésének?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)