Hirdetés

A Quantic Dreamnek egy ízléstelen grafika miatt büntetést kell fizetnie

|

Nem a legstílusosabb dolog egy volt munkatársról náci képet photoshoppolni, majd megosztani az irodában.

Hirdetés

Bár a Quantic Dream olyan kiváló játékokat készített eddigi pályafutása alatt, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human, azonban a stúdió megítélése jóval vitatottabb, mint a játékaiké: az elmúlt évek során többek között megvádolták őket azzal is, hogy toxikus a munkahely, majd perek is röpködtek a vádak miatt. Úgy tűnik, a botrányok sora még nem ért véget. 

Hirdetés

A bíróság ugyanis arra kötelezte a Quantic Dreamet, hogy fizessen 5000 euró (és a költségek fedezésére további 2000 euró) büntetést egy volt alkalmazottnak, miután egy olyan fotót machináltak róla és osztották meg az irodában, amelyen náci karlendítést csinál.

A Le Monde tudósítása alapján a párizsi munkaügyi bíróság szerint a stúdió menedzsmentje passzív maradt, amikor rájöttek, hogy sértő fényképek keringenek az irodában - ezzel pedig a munkáltató megsértette az alkalmazottakkal szemben támasztott biztonsági kötelezettségeit. A korábbi munkatárs - aki informatikai menedzserként dolgozott és a kép közzététele után kilépett - 114 ezer eurót szeretett volna kompenzációként és azt akarta elérni, hogy távozását "tisztességtelen elbocsátásnak" tekintsék (ami további kompenzációkhoz vezetett volna), azonban a bíróság elutasította a kérelemnek ezt a részét, mondván a Quantic Dream megállította a kép terjedését, miután az alkalmazott hivatalos panaszt nyújtott be. 

A stúdió nem nyújt be fellebbezést a bírósági határozat ellen, sőt a Le Monde-nak nyilatkozva kiderült, hogy elégedettek a ténnyel, miszerint a bíróság úgy vélte, a munkavállaló nem mutatott elég bizonyítékot arra, hogy a munkakörülmények rosszak vagy hogy a stúdióban széles körű és ismétlődő konfliktus áll fenn, a sajtócikkek pedig nem elegek rá, hogy bizonyítsák ezeket. (Más informatikai alkalmazottak is tettek azóta hasonló jogi lépéseket: kettő elutasításra került, egy viszont 2018 júliusában megnyerte az ügyet.) 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)