Hirdetés

Radikális változás előtt áll a Microsoft a Games with Gold programja, októbertől semmi sem lesz már a régi

|

Átalakul az Xbox Live Gold- és Xbox Game Pass Ultimate-előfizetőknek havonta járó ingyenes játékok kínálata, de nem biztos, hogy ezt mindenki jó hírként éli majd meg.

Hirdetés

Kilenc éve, 2013-ban vezette be a Microsoft a Games with Gold programot, hogy a rivális PlayStation Plus mintájára havi rendszerességgel ajándék játékokkal lepje meg az Xbox Live Gold előfizetőit. Egy évre rá már Xbox One-ra fejlesztett címek is megjelentek az Xbox 360-asak mellett, amelyeket a visszafelé kompatibilitás révén a redmondiak akkor újnak számító konzolján is gond nélkül futtathattunk.

Később a klasszikus Xbox válogatott alkotásai közül is megkaptak néhányat az előfizetők, miközben a Microsoft kiterjesztette a programot az Xbox Game Pass szolgáltatásra (a drágább, Ultimate csomag magában foglalja az Xbox Live Gold-előfizetést is), a visszafelé kompatibilitást pedig az Xbox Series X és Series S gépek alkotta új konzolgenerációra.

Hirdetés

De egyszer mindennek vége szakad, a jó dolgoknak is; a Microsoft előbb 2021 novemberében bejelentette, hogy megelégszik azzal, hogy a 2154-ből mindössze 632 Xbox 360-as és a 997-ből csupán 63 xboxos címet  tett visszafelé kompatibilissá, a jövőben nem folytatja a projektet, most pedig úgy fest, hogy egy újabb korszak zárul le.

Hivatalos közlemény ugyan még nem jutott el a sajtóhoz, ám a Microsoft holland képviselete e-mailben tájékoztatta az Xbox Live Gold-előfizetőket arról, hogy októbertől ne számítsanak több Xbox 360-as játékra. Megmaradnak a kedvezmények és az One-os címek, de hogy a változás érinti-e az ajándék játékok számát (már hosszú ideje 4-4 alkotást kapunk minden hónapban), az ugyanúgy nyitott kérdés, mint hogy a klasszikus xboxos játékokból is kifogyott-e a Microsoft.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mert hogy az üzenetben konkrétan ezzel indokolják az Xbox 360-as játékok kivezetését, ami, ha végignézünk a kompatibilis címek listáján, a legnagyobb jóindulattal is csak féligazságnak tűnik. Az mindenesetre megnyugtató, hogy a fiókunkhoz hozzárendelt játékok nem vesznek el, akkor is letölthetjük majd azokat, ha épp nem él az előfizetésünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)