Hirdetés

Ráhívták a rendőrséget a DayZ streamerre, rosszul sült el a vicc

|

Bombát azt ugyan nem találtak nála, viszont valami mást igen, ami miatt a rendőrség le is tartóztatta a Whiteboy7thst nevű népszerű Twitch streamert.

Hirdetés

A 'swatting' megvan? Ez egy új mánia - egy hülye vicc -, amikor is valaki ráhívja a rendőrséget egy-egy streamerre, mondván, hogy az illetőnél illegális fegyverek vagy robbanószer van.

Ez történt most Alexander “Whiteboy7thst” Wachs-szal is, aki Illinois-i otthonában éppen DayZ-t streamelt, amikor a rendőrség rátörte az ajtót. Általában a swattingnak nem szokott komolyabb következménye lenni, de a rendőrök a házkutatás során marihuánát találtak a srácnál és azonnal letartóztatták. 

A Twitchen élőben nézhette mindenki, ahogy a népszerű streamert a rendőrök kiviszik az otthonából. A Will County-i rendőrök a nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv alapján 30 és 500 gramm közötti mennyiségű marihuánát találtak nála, ami miatt Wachs jelenleg fogdában van és valamikor a mai napon hallgatják majd ki.

Nem ez az első eset, hogy egy Twtich streamerre ráhívják a rendőrséget, a Cloud9 Counter Strike csapatának egyik tagjához, Jordan “n0thing” Gilberthez is kilátogatottak már a rend rendíthetetlen őrei egy hasonló eset miatt.

Persze ez most lényegesen komolyabb ügy, hiszen Wachs, a nála talált drog mennyiségétől függően akár börtönbe is kerülhet. Annyi tanulság van itt hirtelen, hogy nem is tudom melyik a legfontosabb. A 'ne fogyassz kábítószert'-től a 'a swatting nem vicces'-ig bármelyik megteszi, úgyhogy válasszatok kedvetekre. 

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)