Hirdetés

Rainbow Six: Patriots - ha nem elég jó, kezdjük elölről

|

Ami papíron jól hangzott, az a gyakorlatban nem működött, így elölről kezdték a következő Rainbow Six fejlesztését.

Hirdetés

Idestova két éve már annak, hogy a Ubisoft bejelentette több szempontból is formabontó - magukat igaz hazafiaknak nevező amerikai terroristák az ellenfelek, a kampány a cselekményt befolyásoló döntéshelyzetek elé állít stb. - taktikai lövöldéjét. Céldátumként 2013-at határozta meg a kiadó, a támogatott platformok körében pedig a PC-t, továbbá az Xbox 360 és a PlayStation 3 konzolokat üdvözölhettük.

Az elképzelés rokonszenves volt, a kiszivárgott képek és videók alapján még jó is lehetett volna, csakhogy a fejlesztés nem haladt zökkenőmentesen. Egy ponton lecserélték a teljes vezérkart, majd később olyan pletykák kaptak szárnyra, amelyek a Rainbow Six: Patriots törlésével rémisztgették a reménybeli vásárlókat. Csupa kétely és bizonytalanság vette körül a projektet, mígnem Laurent Detoc, a Ubisoft amerikai szárnyának vezetője szót nem kért és kapott. Detoc az IGN munkatársát tüntette ki figyelmével, akinek elmondta, hogy a Rainbow Six: Patriots remek ötletnek tűnt, egy ideig dolgozott is rajta egy kisebb csapat, ám az eredmény nem felelt meg a cég belső standardjainak, így kénytelenek voltak elölről kezdeni a munkát immáron a next-gen konzolok lehetőségei mentén haladva. Ha most sem érik el a kívánt eredményt, akkor végérvényesen kukázzák.

Emberünk egyébként azt sem zárta ki, hogy az átdolgozott változat más címmel jelenjen meg, ha a csapat például zsoldosokkal szeretne foglalkozni terrorelhárítók helyett. Utóbbi kijelentése egybecseng Tony Key marketing- és értékesítési alelnök szavaival, aki az E3 alatt beszélt a Patriot pihentetéséről és egy next-gen Rainbow Sixről.

Ti örülnétek egy olyan Rainbow Sixnek, amelyikben amerikai terroristákkal kellene elbánnunk, vagy inkább valami mást szeretnétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)