Hirdetés

Rainbow Six: Siege - komoly válaszcsapásra készül a Ubisoft a DDoS-os támadók ellen

|

Elég sok támadás érte mostanában a játék szervereit, így most a fejlesztők elérkezettnek látták az időt, hogy visszavágjanak.

Hirdetés

A DDoS és DoS támadások elég komoly problémákat tudnak okozni még a nagyobb vállalatoknál is, hiszen korábban például a Valve és a Blizzard szervereit is sikerült megbénítani ezekkel a módszerekkel. A Ubisoft számára sem ismeretlenek az ilyen attrakciók, és nemrég ismét célkeresztbe vette őket néhány vicces kedvű játékos.

Hirdetés

Az Operation Ember Rise frissítés megjelenését követően megemelkedtek a túlterheléses támadások a Rainbow Six: Siege szerverei ellen, így előfordulhatott, hogy sokan csak nehezen tudtak játszani. Ez természetesen feltűnt a Ubisoftnak is, és a csapat most előállt egy tervvel a probléma kezelésére. Sikerült beazonosítaniuk a legagresszívabb támadókat, így a következő banhullámmal minden elkövető ki lesz tiltva. Erre elméletileg jövő héten fog sor kerülni.

Jogi lépéseket is tesz a Ubisoft, és közigazgatási határozatban fogja felszólítani az ilyesfajta szolgáltatásokat nyújtó weboldalakat, hogy hagyjanak fel az illegális tevékenységgel. Továbbá a felhőalapú szolgáltatásokra szakosodott Microsoft Azure csapatával is egyűttműködnek a fejlesztők, hogy minél előbb megoldást találjanak ezekre a problémákra.

A fentiek miatt szükség van néhány ideiglenes változásra, így egy szerveren a szokásos három meccs helyett csak egy fog futni, aminek hála nem lesz akkora mértékben érzékelhető a támadás, mint korábban. A mérkőzésből való kilépésért járó büntetés nagysága sem emelkedik, mivel a Ubisoft nem szeretne kiszúrni a normális játékosokkal, akik nem önszántukból, hanem például a DDoS miatt esnek ki egy játékból. 

A stúdió már dolgozik egy megoldáson, amivel hatékonyabban tudja kezelni és megfigyelni a hálózati adatokat, így csökkentve a támadások hatását. A tervek szerint október elejére már életbe is lépnek a változások. Ti érzékeltetek valamit a DDoS támadásokból?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)