Hirdetés

Rainbow Six: Siege - már arra is gondoltak, hogy kiveszik a Friendly Fire-t

|

A team killing egyre nagyobb probléma a Rainbow Six: Siege meccsekben, a fejlesztők pedig minden erejükkel azon vannak, hogy megfékezzék az ámokfutókat, de nagyon radikális lépéseket egyelőre nem akarnak tenni.

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege hatalmas népszerűségnek örvend, rengeteget eladtak belőle az elmúlt évben. A nagy játékosbázis ugyanakkor azzal is jár, hogy megjelentek olyan arcok a szervereken, akik tönkreteszik mások játékát.

A legnagyobb gondot azok okozzák, akik idő előtt kilépnek a meccsekből, vagy lelövöldözik a csapattársaikat, a fejlesztők pedig egyelőre keresik, mi lenne az ideális megoldás. Nem lehet csak úgy mindenkit kivágni, aki TK-zik, hiszen néha teljesen véletlenül is előfordul a dolog. Alexandre Remy brand director elmondta, hogy rengeteg potenciális megoldást vesznek fontolóra.

"Vannak nagyon könnyű megoldások, de azok radikáisan változtatnák meg a játékmenetet. Bevezethetnénk egy gyors, ugyanakkor potenciálisan rossz megoldást, vagy beleölhetünk több időt, hogy megtaláljuk a helyes utat, hiszen ez egy komplexebb feladat. Csak hogy teljes képet kapjatok, már az is felmerült, hogy teljes egészében vegyük ki a friendly fire-t, de ez hirtelen hatalmas változást jelentene a játékmenetben, ezt pedig nem hiszem, hogy akarjuk."

Az biztos, hogy rengeteg operátor nagyon átértékelődne, ha ezt a részét teljesen kivennék a játéknak (Fuze, Montagne, Caveira, Capitao, hogy csak egy néhányat említsünk), illetve ennek megfelelően a stratégiák is megváltoznának. 

A legjobb megoldás talán az a végtelenül egyszerű megoldás lenne, amit már a Dark Messiah is tudott 10 évvel ezelőtt: amikor lelőnek, akkor eldöntheted, hogy megbocsátasz-e az embernek (mert tudod, hogy véletlenül tette), vagy megszavazod, hogy rakják ki a meccsből, mert szándékosan trollkodik.

Szerintetek? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)