Hirdetés

Pert kapott a nyakába egy Rainbow Six: Siege-es csalásokat árusító csapat

|

A Ubisoft megelégelte a MizuSoft ténykedését, és jogi úton próbál komoly kártérítést kisajtolni belőlük.

Hirdetés

Sajnos más online játékokhoz hasonlóan a Rainbow Six: Siege sem mentes a csalóktól, akik egy bizonyos összegért cserébe elég komoly hackeket tudnak vásárolni maguknak. A fejlesztők most visszavágtak, és keményen nekimentek egy olyan brigádnak, amelynek tagjai üzletszerűen foglalkoznak különféle cheatek terjesztésével.

Hirdetés

A Ubisoft beperelte a MizuSoft csoportot, mivel az olyan csalásokat árul a Rainbow Six: Siege-hez, amelyek például megnövelik a fegyverek sebzését, felfedik a rejtőzködő ellenfeleket, illetve alaposan kibővítik a játékos látóterét. A brigád weboldalán található egy Budget Edition Rainbow Six Siege Cheat nevű tétel, amire előfizethetnek a felhasználók. Naponta 13 dollárt (több mint 3800 forint) vagy havonta 77-et (majdnem 22800 forint) kell kicsengetni érte, szóval alaposan megkérik az árát. 

Külön érdekesség, hogy a stúdió szerint a MizuSoft weboldalának tulajdonosa, az iratokban csak J.V.L. néven említett személy még kiskorú, és a csalások eladásából származó bevételt átszivattyúzzák egy webdizájnnal foglalkozó cég, a Simply San Webdesign számára, ami elméletileg J.V.L. anyjának tulajdonában áll, és ő is üzemelteti azt. A vád szerint havonta több ezer dollárt kereshettek így.

Az ügynek több vádlottja van, és a Ubisoft minden egyes áthágásért 25 ezer dolláros kártérítést szeretne, illetve természetesen követeli a szolgáltatás leállítását is. Ha figyelembe vesszük, hogy a fejlesztők szerint a MizuSoft csalásait több ezer alkalommal használták, akkor nagy valószínűséggel elég súlyos összeget kell majd kifizetnie az alperesnek.

Ti milyen sűrűn találkoztok csalókkal a Rainbow Six: Siege-ben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)