Hirdetés

Rainbow Six: Siege - minden, amit tudni kell az Operation Grim Sky újdonságairól!

|

A Ubisoft elárult minden fontosat az átdolgozott Hereford Base-ről, valamint a két új terrorelhárítóról, Clashről és Maverickről.

Hirdetés

Szeptember elején indul a Rainbow Six: Siege harmadik évének harmadik szezonja, az Operation Grim Sky. Ennek során nem egy teljesen új pályát kapunk, hanem a Hereford Base lényegesen átdolgozott változatát.

Hirdetés

Hereford Base nem a régi

Az új Hereford kapcsán a fejlesztők elmondták, hogy szerették volna izgalmasabbá és változatosabbá tenni a meccseket. Négy helyen lehet a bomba, több emelet, több lépcső. került be, több lehetőségünk lesz a rotálásra. Esni fog az eső, viszont a pálya élénkebb, érdekesebb lesz. A spawnpontok nem igazán változtak, viszont új objektumok kerültek be, amik gátolják a spawnpeeket.

A második emeleten (3F) megmaradt a két bomb site, de maga az emelet rendesen átalakult, egyebek mellett a lőtérrel átellenes oldalra is került egy erkély. A második emeletet (2F) szintén átrendezték, sokkal több a szoba, és a bombák pozíciója is változott. A földszintről (1F) a folyosó eltűnt, vagy legalábbis olyan szinten átalakult, hogy már nem csak a lépcsőnél és a bejáratnál zajlik a harc. Itt szintén új szobák jelentek meg. Végül pedig ott a pince, amit ugyancsak átrendeztek, az elrendezés és a bombák helye is átalakult. Bekerült egy hosszú folyosó, kiszámíthatatlanabbá vált, hogy honnan jöhetnek a támadók.

Maverick mindent szétvág

Az új támadó egy 1 armor 3 speedes operátor. Lángvágójával kis lyukakat tud vágni, egy ember méretű lyukhoz minden üzemanyagot el kell használnia. Sem Mute, sem Bandit nem állítja meg. Az Evil Eye-t, azaz Maestro kameráját is kiiktathatja, illetve a lerakható pajzsot.  A lángvágó elég halk, viszont csak 2 méterre hat. Nagyon hasznos lehet a Bandit trickezők ellen, ugyanis ha vág egy kis lyukat a falak aljára, kilőheti az akksit, Thermite pedig könnyen felrakhatja a szőnyeget. Claymore-t kap, amit akár az átvágott falhoz is lerakhat, csapdát állítva a figyelmetlen védőknek, vagy választhat füstöt, hogy nyugodtabban dolgozhasson. Elsődleges fegyvere egy pontlövő vagy egy gépfegyver lehet.

Clash-t előre utáljuk

Az első pajzsos védő igazán idegesítő lesz, de nem elintézhetetlen. 1 speedes, 3 armoros értelemszerűen. Igaz, átlőhetetlen a pajzsa, az egész testét elfedi, és sokkolójával lassítja és sebzi ellenfeleit, viszont ha a pajzsát használja, csak az árammal tud lőni. A sokkoló automatikusan töltődik, ha teljesen kifogy, meg kell várni, hogy teljesen feltöltődjön, úgyhogy érdemes hagyni benne naftát mindig. Ha olyan a helyzet, a hátára tudja rakni a pajzsot, ami hátulról így is védi. Ekkor géppisztolyt vagy pisztolyt használhat. Viszonylag bátran kiszaladhat megzavarni a támadókat, illetve felmérni a terepet. Thatcher ideiglenesen kikapcsolhatja az áramot. Nem tud ütni a shielddel, de felemeli, ha megütik, és Zofia villanója miatt is elmozdítja.  Impact gránátot vagy szögesdrótot választhat.

Senki nem lesz újonc

Egyéb változások is várhatók, ezeket röviden alább gyűjtöttük össze:

- A lövedékek mostantól mindig oda fognak menni, ahova a célkereszt mutat, nem össze-vissza.

- Ha valaki nem választ karaktert, véletlenszerűen kap egyet, és nem Recruitként fog játszani.

- A Consulate buffot kap, a spawnpeekeket kiiktatják, pár bombát áthelyeznek. A Visához kerül egy új, negyedik bomb site.

- Ahhoz, hogy Hibana fel tudjon robbantani egy hatchet, 6 lövedékre lesz szüksége, különben csak lyukat robban rá.

- Ahhoz, hogy Ranked módban játszhassunk, kötelező lesz a kétlépéses beléptetés használata.

- Ezúttal Frost kap elite skint.

Augusztus 20-ától, azaz holnaptól ezt mind kipróbálhatjuk a tesztszerveren, illetve ha minden jól megy, két hét múlva, szeptember 4-étől élesben is. Mondjátok el, mit szóltok hozzájuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)