Hirdetés

A Ubisoft beperelt egy csapatot, amelynek köze lehetett a Rainbow Six: Siege elleni DDoS-támadásokhoz

|

Lehet, hogy a stúdiónak végre sikerült nyakoncsípnie a Siege-játékosok életét alaposan megkeserítő csoportosulást.

Hirdetés

Elég sok gondot okoztak a Rainbow Six: Siege-ben az időnként jelentkező DDoS-támadások, melyek gyakran tönkrevágtak egy-egy meccset és így a játékosok szórakozását is. A fejlesztők korábban már hoztak bizonyos óvintézkedéseket az ügy kapcsán, de most talán végre sikerült felderíteni, honnan is indultak ezek a támadások.

Hirdetés

Úgy látszik, a Ubisoft nem viccel, és a csalásokkal seftelő brigád elleni pereskedés után újabb ügyet terel jogi útra. Ezúttal egy olyan weboldal üzemeltetőit perelték be, amelyen keresztül elméletileg DDoS-támadáshoz szükséges szolgáltatást lehet vásárolni egy előfizetéses rendszeren keresztül. A stúdió szerint a Rainbow Six: Siege-es szervereket is ennek segítségével támadták meg, és egy kép alapján azt állítják, még több népszerű játék van a potenciális célpontok között.

A Ubisoft úgy gondolja, hogy az oldal üzemeltetői jól tudták, mire képes a szolgáltatásuk, ráadásul a vád szerint nyilvánosan is a stúdió orra alá dörgölték, hogy milyen károkat okoztak a játékban. A fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy ne üzemelhessen tovább a weboldal, az üzemeltetői pedig fizessenek kártérítést és egyéb jogi díjakat.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, remélhetőleg tényleg sikerült elcsípni egy hackercsapatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)