Hirdetés

5 újítás, ami alapjaiban változtatja meg a Rainbow Six: Siege jövőjét

|

A Rainbow Six: Siege harmadik éve nemcsak új operátorokat, hanem komoly játékmenetbeli változtatásokat is tartogat a rajongóknak.

Hirdetés

Tegnap lezajlott a Lenovo által támogatott Rainbow Six: Siege Invitational döntője, ahol nemcsak az elmúlt hónapok legjobb meccseit nézhettük meg, hanem rengeteg izgalmas dolgot is megtudhattunk a Siege jövőjét illetően. Vegyük is sorra, milyen változtatások várhatóak a közeljövőben.

Hirdetés

Fegyverkiegészítők ingyen

Nem olyan nagy, de annál fontosabb változtatás, hogy március 6-tól nem kell többé megvásárolnunk a kiegészítőket minden fegyverre, azok automatikusan elérhetőek lesznek, még a Starter Editiont vásárlók számára is. Ezzel egyrészt elég sok renownt spórolhatunk, másrészt nem megy majd el minden DLC megjelenésekor egy fél óra azzal, hogy az új operátorok összes fegyverére megvegyük ezeket a továbbra is csigalassú menürendszeren keresztül. Arról egyelőre nem esett szó, hogy kompenzálják-e valahogy azokat, akik már elég sokat költöttek ezekre korábban, de biztos vagyok benne, hogy megpróbálják majd megelőzni a népharagot.

Új PvP játékmód

Első körben kizárólag custom meccsekeben lesz elérhető, vagyis elsősorban a kompetitív játékhoz, versenyekhez készült a Pick&Ban névre keresztelt játékmód, de valamikor az idei év során a Casual és Ranked meccsekre is kibővítik majd. Ennek lényege, hogy mindkét csapat kitilthat egy támadó és egy védő operátort, amiket aztán egyik csapat sem használhat a meccs során.

Emellett mindkét csapat látja majd, hogy milyen operátorokat választott az ellenfél, majd a csapat rögzítése után titokban megváltoztathatják az egyiket, ezzel akár teljesen felborítva a taktikát. Ez alaposan felboríthatja a metát, hiszen ha egy meccsből kitiltják Hibanát és Thermite-ot is, akkor olyan site-ok is játszhatóvá vállhatnak, amelyeket korábban esélytelen volt megvédeni.

Átdolgozott pályák

A Siege egyik legelső pályája, Hereford Base alapos átalakításon esik majd át a közeljövőben. Teljesen megváltozik a pálya dizájnja és alaprajza is, a fejlesztők szerint úgy látjuk majd a bázist, ahogy 30 évvel ezelőtt kinézett. Egyelőre csak egy képünk van a pályáról, ez alapján viszont úgy tűnik, hogy gyakorlatilag egy teljesen új ppályára számíthatunk. Dizájnban fontos, hogy egyértelműen elkülönülnek majd a szétlőhető és elpusztíthatatlan felületek, valamint jobban elkülönülnek majd a különböző szobák.

De nemcsak Hereford Base változik meg, hanem más pályákat is átalakítanak. Elsőként Clubhouse változik, ahol nemcsak kialakítása változik, hanem a Cash és a Bedroom közé is bekerül egy extra szoba, így mindkét oldalt egész máshogy kell majd támadni és védeni.

A jelenlegi tervek szerint szezononként egy pálya esik majd át hasonló átalakításon, de nem ragaszkodnak majd szigorúan a határidőkhöz, ha nem érzik késznek a frissítést, akkor inkább csúsztatnak az update-en.

Több operátor a Starter Packba

A tapasztaltabb játékosok eddig mindenkit óva intettek a Siege Starter Editiontől, ami jóval olcsóbb az alap kiadásnál, az operátorok feloldásához azonban sokkal többet kell küzdeni. A jövőben 4 helyett 6 karaktert kapunk meg ingyen, ami már érezhető különbség, ezzel és a fegyverkiegészítők ingyenessé tételével már lehet, hogy megéri ebbe a csomagba beruházni, ha nem akarunk minden operátorral játszani.

Átdolgozott operátorok

Az utóbbi időben egyáltalán nem voltak a meta szerves részei a pajzsos operátorok, az Invitational döntőjében azonban Montagne és Blitz is fontos szerepet kapott. Utóbbit a jelek szerint tovább buffolják, ugyanis bár hivatalos bejelentés még nem volt, a legfrissebb kliensben már 2 armoros, 2 speedes karakterként szerepel a korábbi 3-1 helyett. Emellett változtattak az eddig elhagyagolt recruiton is, ami a jövőben sokkal jobban fog kinézni, mint eddig. Természetesen folyamatosan érkeznek majd a változtatások a különböző operátorokhoz, bár a menetrend szerinti Blackbeard nerf talán már elmarad majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)