Hirdetés

Rakoncátlankodnak az Xbox-kontrollerek gombjai

|

A probléma PC-vel párosítva is jelentkezik, de a Microsoft már dolgozik a megoldáson.

Hirdetés

A PlayStation 5-ös DualSense drift-problémája után a jelek szerint már az Xbox kontrollerének is megvan a maga gondja. Néhányan ugyanis arról számolnak be, hogy a Series X-szel és a Series S-szel debütált új vezérlők A-B-X-Y gombjai bizonyos esetekben nem érzékelik a bevitelt.

Hirdetés

A jelenség platformtól függetlenül tapasztalható, azaz a PC-s játékosok élményébe is belerondíthat. A probléma ugyanakkor nem teljesen új keletű, valójában már az Xbox One-kontrollereknél is volt rá példa, a Series X és S vásárlói pedig a novemberi rajt óta panaszkodnak miatta:

A Loadout az ügy kapcsán a Microsoftot is megkereste, a redmondiak szóvivője pedig úgy nyilatkozott a lapnak, hogy tudnak a hibáról, és "aktívan" dolgoznak a megoldáson. A cég állásfoglalása ugyanakkor nem tért ki a javítás várható idejére, ahogy arra sem, hogy mi állhat a probléma hátterében.

Így pedig csak találgatni lehet, hogy vajon lehetséges-e a szoftveres fix, vagy komolyabb anomáliával állunk szemben. A Loadout mindenesetre elvégzett egy házi tesztet, s a szerkesztőség 4 kontrolleréből 1-nél ütköztek bele a hibába.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)