Hirdetés

Rambo: The Video Game előzetes - vér és izzadságszag

|

A Rambo-széria előtt tisztelgő adaptációt, vagy egy újabb minősíthetetlen rókabőrt kapunk a Rambo: The Video Game képében? Előzetesünkből kiderül.

Hirdetés

Egy lineáris tucat játék lesz? A filmek alapján készül? Milyen a játékmenete? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel rögtön a Rambo: The Video Game bejelentése után, a részleteket pedig az adaptációt készítő Teyon csapata és az akciójátékot kiadó Reef Entertainment vezérigazgatója, Will Curley magyarázta el.

A főszereplő természetesen az a John Rambo, akit az 1982-es, klasszikus Rambo című filmben ismerhettünk meg Sylvester Stallone alakításában, azonban arról a fejlesztők nem voltak hajlandóak nyilatkozni, hogy Sly közreműködött-e a játék elkészítésében, avagy mérföldekről elkerülte azt.

Ami a játékmenetet illeti, a Rambo: The Video Game egyfajta rail-shooter és akciójáték elegye lesz, amelyben főhősünk egy ideig meghatározott útvonalon halad, míg el nem ér egy bizonyos pontig, ahol Rambo fedezékbe bújik, mi pedig szabad kezet kapunk (lásd House of the Dead) és FPS-nézetből szórhatjuk az ólmot aktuálisan életünkre tőrő ellenfeleinkre. Ha mind egy szálig sikerült őket likvidálni, hősünk automatikusan folytatja előre meghatározott útját.

Mindezt úgy kell elképzelnünk, mintha a Time Crisis fedezékrendszere találkozna a Call of Duty sorozattal, de a fejlesztők szerint ennél tízszer ütősebb lesz a végeredmény (hányszor is hallottuk már ezt?). Az így szerzett élmény állítólag felidézi bennünk a klasszikus, játéktermekben fellelhető arcade címek hangulatát.

Ebből adódóan a rendszer már rögtön az első pályán kemény feladat elé állítja a játékosokat, ugyanis a fedezékek nem örök életűek, könnyen leamortizálódnak és eltűnésükkel védtelenek maradunk, így az elsődleges szempont az, hogy a lehető leggyorsabban végezzünk a célpontokkal, különben velünk tesznek ugyanígy. Curley hozzátette, hogy nem véletlenül árulták el mindezt: a tesztjátékosok nagy része már az első küldetésnél elvérzett, köszönhetően annak, hogy az „általános” FPS-ekben alkalmazott taktikát követték.

Rambo persze nem csupán fegyvereire hagyatkozhat a harcban. Noha eszközeit a filmekből kölcsönözte, megadatott neki a lopakodás és az íjhasználat lehetősége (különböző fejekkel láthatjuk majd el nyilainkat, akár csak a mozi változatban) is, így ha alkalmunk adódik, bátran becserkészhetjük ellenfeleinket. Curley szerint ez leginkább olyan érzést kelt majd a játékosokban, mintha vadásznának, és ha kezdetben reménytelen helyzetben is találják magukat, némi idő elteltével és áldásos, de csendes tevékenységük segítségével nyert helyzetbe kerülhetnek.

A Rambo: The Video Game játékmenete során rengeteg, a filmekben látott helyszínen fordulunk meg, több nehézségi szintet is kipróbálhatunk, illetve a rendszer figyeli és a megfelelő módon jutalmazza azt is, ha agresszíven, Rambo-módjára (értitek…) elpusztítunk mindent és mindenkit, avagy inkább a nem halálos megoldásokat keressük (ahogyan azt a legelső Rambo részben is láthattunk).

Utóbbi érdekessége, hogy a fejlesztők a könnyebb megvalósítás és a filmhűség miatt QTE elemekkel oldották meg a kivitelezését, ami nem éppen jó ómen, gondoljunk csak a siralmas Ride to Hell: Retribution-re.

A nem gyilkos döntésekre példaként a rendőrök lefegyverzését hozták fel a készítők, amit úgy is megoldhatunk, ha az illető kezét vagy lábát találjuk el és nem egy létfontosságú szervet. Való igaz, ez sokkalta nehezebb a pusztításnál, de a rendszer honorálja majd fáradtságos munkánkat.

Végül, de nem utolsó sorban a mezei ellenfelekkel való összetűzések mellett időközönként boss-harcokba is belekeveredünk, ahol minden eddiginél nagyobb szükségünk lesz a fedezékrendszer eredményes használatára és taktikai érzékünkre.

A Rambo: The Video Game megjelenésére valamikor idén számíthatunk PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra, de a fenti információkat olvasva nagyon nem vagyunk meggyőzve, hogy kell ez nekünk.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)