Hirdetés

Claptrap szinkronhangja azzal vádolja a Gearbox elnökét, hogy megtámadta

|

A stúdió egyik volt munkatársának nem túl kellemes emlékei vannak Randy Pitchfordról.

Hirdetés

Noha Troy Bakerrel volt már egy virtuális összetűzése Randy Pitchfordnak, ezúttal mégsem ő, hanem a Claptrapet eredetileg szinkronizáló egykori Gearbox-alelnök, David Eddings emelte fel a hangját a vállalat első számú emberével szemben.

Hirdetés

Az egész azzal kezdődött, hogy a rajongók észrevették, a Borderlands 3 előzeteseiben Claptrap hangja is másmilyen, mint korábban. Ezt aztán maga Eddings is elismerte Twitteren, hozzátéve, hogy valószínűleg azért nem ő felel már a karakter orgánumáért, mert akkor fizetnie kellett volna a stúdiónak érte, eddig ugyanis ezt korábban ingyen várták el tőle. Most először kért volna érte pénzt, erre rögtön nem engedhetik meg maguknak az alkalmazását. Eddings aztán oda is bökött az illetékeseknek, hogy talán a következő alkalommal a 12 millió dollárt (amit a Kotaku értesülései szerint Pitchford kapott bónuszként a Take-Two-tól) inkább a Gearbox számlájára kellene utalniuk, és lehet, hogy futná az ilyesfajta kiadásokra is. 

Eddings azonban nem állt meg ennyinél, tovább teregette a szennyest Twitteren, és kitért arra is, hogy a Gearbox tartozik neki még egy bocsánatkéréssel, amiről soha nem beszélt nyilvánosan. Az egykori munkatárs szerint a cég vezérigazgatója, Randy Pitchford 2017-ben, a GDC-n, a Marriott Marquis előterében fizikailag bántalmazta őt.

Eddings azóta már túllépett a dolgon, de mikor a volt főnöke olyanokat terjeszt róla, hogy milyen nagy mértékben lett kompenzálva és milyen nagylelkű volt ő, akkor úgy érezte, hogy kötelessége helyretenni a dolgokat. 

A Borderlands 3 megjelenése szeptember 13-án várható PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, remélhetőleg addig már nem lesz több botrány sem a játékkal, sem Randy Pitchforddal kapcsolatban. Addig is, olvassátok el Csirke cikkét, akinek már volt szerencséje kipróbálni a játékot, illetve nézzétek meg videós beszámolónkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)