Hirdetés

Reagált a CD Projekt RED arra, hogy epilepsziás rohamot okozhat a Cyberpunk 2077

|

A legtöbb játék elején feltüntetik, hogy egyes fényeffektek rohamot válthatnak ki az erre hajlamos játékosokból, de a Cyberpunk 2077 ezt nem emelte ki kellően.

Hirdetés

Számos csúsztatás és egy egyre gyorsabban zakatoló hype vonat után végre megérkezett a Cyberpunk 2077, ami az első értékelések és a mi tesztünk alapján is ott lehet 2020 legjobbjai között. Persze ahogyan az várható volt, a CD Projekt RED játéka nem hibátlan, temérdek bug rondít bele a játékélménybe, amik nagy részét várhatóan kigyomlálják majd az első frissítésekkel. De van még egy probléma, amit minél előbb meg kell oldania a stúdiónak. 

A játék egy példányát a Game Informer is megkapta tesztelésre, az egyik szerkesztőjük pedig - aki korábban már több videojáték kapcsán is kapott epilepsziás rohamot - felhívta rá a figyelmet, hogy a Cyberpunk 2077 egyes klubjai és bárjai veszélyes zónának számítanak ilyen szempontból, de a Keanu Reeves karakterét, Johnny Silverhandet körülölelő villódzó glitch effekt is problémás lehet.

Hirdetés

Amire viszont a site munkatársa külön felhívta a figyelmet, az a játék egyik mechanikájába, a Braindance-be való belépéskor tapasztalható, ahol a karakter arca előtt megjelenő eszközön körülbelül öt másodpercen keresztül erős fények villognak. A szerkesztő a saját példáját hozta fel, miszerint a tesztelés során egyszer rohamot kapott, és több olyan pillanat is volt, amikor közel állt egy újabbhoz. 

A Game Informer cikkére válaszul egy alapítvány, az Epilepsy Action közleményt tett közzé, amelyben megkérte a fejlesztőket, hogy mielőbb frissítsék a Cyberpunk 2077-et, és tegyék biztonságosabbá, ugyanis a játék elején látható figyelmeztetés nem elég. 

A CD Projekt RED gyorsan reagált a felhívásra Twitteren. Rövid nyilatkozatában megerősítette, hogy már dolgoznak a külön figyelmeztetés hozzáadásán, valamint arról is biztosította az alapítványt, hogy kutatják egy hosszútávú megoldás lehetőségét, és a lehető leghamarabb meg is valósítják. Ha titeket is érint az epilepsziaveszély, akkor ezt érdemes előre tudnotok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)