Hirdetés

Heti 100 órákat is dolgoztak a Red Dead Redemption 2 fejlesztői, kiderült a játék hossza

|

A Rockstar Games alapítója rengeteg érdekességet megosztott a fejlesztéssel és magával a játékkal kapcsolatban is.

Hirdetés

A Vulture egyik újságírója ült le a Rockstar Games társalapítójával, Dan Houserrel, aki be is avatta néhány érdekes dologba a játék fejlesztésével kapcsolatban.

Hirdetés

Houser elmondta, hogy valóban előfordult, hogy a csapat egyes tagjai heti 100 órát dolgoztak a játékon 2018-ban. Az egyébként egyáltalán nem ritka a játékfejlesztésben, hogy a projekt lezárása előtt bele kell húzni, és a Red Dead Redemption 1 kapcsán meg is kapta több egykori dolgozótól a stúdió vezetése, hogy embertelenül bántak velük. Houser sajnálja, ha valaki nem érezte jól magát a cégnél, és reméli, hogy azóta megtalálták azt a pozíciót, ahol ki tudtak teljesedni.

A Red Dead Redemption 2-höz egyébként kellett is az idő: a legfrissebb információink szerint a játékban 300 ezer különböző animáció és 500 ezer sornyi dialógus lesz, és ezek nem is lesznek nagyon összezsúfolva, hiszen maga a sztori durván 65 órát ölel majd fel. Lehetett volna ennél hosszabb is, de 5 órányi tartalmat már kivágtak a fejlesztők, aminek egy része egy szerelmi szálhoz kötődött. Ebből eredetileg kettőt terveztek, de az egyik egyszerűen nem működött. Ugyanezen az elven egyébként kivágtak néhány küldetést is, mert egyszerűen nem illettek bele a játék végső képébe.

A Red Dead Redemption 2 fő sztorijának forgatókönyve több mint 2000 oldalas. A mo-cap felvételeknél 1200 színész tevékenykedett, akik közül 700-nak a hangját is hallani lehet a játékban (a korábbi hírek még több mint 1000 szinkronszínészről szóltak). A munkát egyébként megnehezítette, hogy a színészeket a SAG-AFTRA szakszervezet sztrájkra szólította fel tavaly.

A jövőbeli tervekről egyelőre csak óvatosan nyilatkozott Houser, így a Red Dead Redemption 3-ról még nem állítja biztosan, hogy megvalósul, de ha elég jól teljesít a játék, simán előfordulhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)