Hirdetés

Red Dead Redemption 2 - miről árulkodik az új trailer?

|

A Red Dead Redemption 2 legújabb előzetese számos apró részletet rejt a sztorival és a játékmenettel kapcsolatban is, így alaposan kiveséztük, mit tudhattunk meg a videóból.

Hirdetés

Tegnap másfél percnyi igen akciódús ízelítőt kaptunk a Red Dead Redemption 2-ből, amit egyszer megnézve elsősorban a történet fő elemeit ismerhettük meg. A képsorokat alaposabban átbogarászva viszont sok apró részletet fedezhetünk fel nem csak a sztori, hanem a játékmenet kapcsán is. Mivel megerősítésre került, hogy a RDR 2 előzménytörténet lesz, spoilerek következnek a Red Dead Redemptionből.

Hirdetés

Mikor játszódik?

A trailerből egyértelműen kiderül, hogy Dutch van der Linde bandája körül forog majd a sztori, akik rabolva és fosztogatva szelik át az Egyesült Államok több vidékét, nyomukban a törvény embereivel. Az első részben ugye Dutch bandája már nem aktív (egy félresikerült rajtaütés után oszlanak fel), a korábbi tagot, John Marstont irányítva pedig két fontos vezért, illetve magát Dutchot kell levadásznunk. Mivel a banda névadó vezetője a sztori végén öngyilkos lesz, száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy a cselekmény az első rész előtt zajlik majd.

A Red Dead Redemption 2-ben és az előző részben is feltűnő szereplők kinézete alapján tíz-húsz évvel korábban vehetjük fel a fonalat, de pontos évszámot nem kaptunk - a Red Dead Redemption 1911-ben játszódott.

Ismerős arcok

Ugyan az új előzetes egy új szereplőt állít a középpontba, számos korábbról ismert figurát felfedezhetünk az új videóban is. A legegyértelműbb Dutch visszatérése, aki itt még nem kopaszodik és őszül, szóval legalább tíz évvel fiatalabb lehet, mint amikor utoljára láttuk.

Ilyen volt régen:

A trailer vége felé feltűnik a bandából Bill Williamson is (az alábbi képen bal szélen), akit a féloldalt felhajtott kalapjáról és a szakálláról könnyedén megismerhetünk.

Két karakterről többen feltételezik, hogy szintén megjelennek a trailerben, de ezt még nem vehetjük biztosra. Természetesen a legizgalmasabb az a teória, hogy John Marston már most feltűnt az előzetesben, alaposan elrejtve. Többen úgy vélik, a fent látható képen, ahol a bal oldalon Bill, a jobb oldalon pedig az új főszereplő, Arthur látható, a középső alak nem más, mint Marston. De az sem kizárt, hogy korábban is többször látjuk, csak az arcát eltakarja egy kendővel.

A másik vitatott téma pedig a Red Dead Redemption 2 új videójában feltűnő nő kiléte. Célszerű lenne azt gondolnunk, hogy Abaigail Marstonról van szó, hiszen róla tudjuk, hogy korábban a bandával utazott.

Ám a képeken látott nő inkább tűnik maga is banditának, mint prostituáltnak. A kinézetét tekintve pedig felemásak a bizonyítékok, hiszen Abilgai szeplőit felfedezhetjük az arcán, de a haja sokkal világosabb. Ez alapján egyébként sokan úgy gondolják, hogy Bonnie McFarlane is lehet a hölgy, de ez is csupán egy tipp. Megpróbálkoztunk még a szinkronhangok összevetésével is, de mivel a két nő elég hasonlóan beszél az előző epizódban, ez alapján sem igazán tudunk dönteni a két elmélet között.

Végül egy redditező bedobta a közösbe azt a teóriát, hogy kedvenc sírrablónk, Seth Briars is feltűnt egy pillanatra. Az alábbi képen alaposan megvert karakter karján látható bőrhibák alapján tippelt erre.

Ő volt az az előző részben:

Kit irányítunk?

Az új előzetes középpontjában nem is ők, hanem egy vadiúj karakter állt. A főszereplőnk neve Arthur Morgan, akit többször látunk a trailer során, amint pénzt hajt be Dutch van der Linde bandájának nevében, az eszköztárából pedig a fenyegetés és az erőszak is látszólag gyakran előkerül.

Többen gondolják viszont, hogy nem Morgan lesz az egyetlen karakter, akivel játszhatunk majd, hanem a GTA V-höz hasonlóan váltogathatunk a különböző szereplők közül. Az egyik elmélet szerint erre ismét csak a három, az égő ház előtt sétáló bandatag képe utal, de többen feltételezik, hogy akár mind a hét, a játék teaser képén látható karakter játszható lesz. Az alábbi illusztráción szinte mindenkit azonosítani véltek már a rajongók, a két hiányzó alak pedig könnyen lehet Landon Ricketts és Jack Swift (ő még a Red Dead Revolverben tűnt fel).

Valódi volt a kiszivárgott térkép?

Tegnap a Red Dead Redemption 2 helyszíneiről is sokat megtudtunk, az egyik karakter például el is mondja, hogy "három államban" üldözik őket a törvény emberei. Egyrészt látunk egy havas, hegyes tájat, illetve egy mocsaras, angolul bayou-nak nevezett területre hasonlító vidéket is. Ezek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hiteles volt az a 2016 áprilisi szivárgás, ami a játék térképét ábrázolta.

Akkor azt feltételezték, hogy az első rész pályájától -ami Mexikó északi és Texas déli részének fiktív változata volt - északnyugatra játszódik majd a Red Dead Redemption 2. Ez alapján pedig a pálya délnyugati sarka lehet Louisiana játékbeli feldolgozása is, ahol az akkor kiszivárgott rajzon egyébként feltűnt New Bordeaux, a Mafia 3 (ami szintén a Take-Two égisze alatt jelent meg) New Orleans-másolata is. Az északi, hegyes vidék így lehetne Arkansas és az Ozark hegység megfelelője, a többi táj pedig hagyományos vadnyugati helyszín, Texas alapján készülhet.

Vadállatokra és új csapattársakra is vadászhatunk

Azt gyakorlatilag elkönyvelhetjük, hogy az előző részhez hasonlóan a Red Dead Redemptionben lehetőségünk nyílik vadászni. A vadnyugat faunáját többször is láthatjuk, egyszer, mikor Arthur ijeszt el egy állatot, egyszer, mikor egy aligátor támad meg egy másik vadat, egyszer pedig mikor Morgan egy íjjal próbálja leteríteni a következő ebédjét/alapanyagraktárát.

Ennél viszont talán egy fokkal érdekesebb a nagy darab úriember, akit kétszer is láthatunk a videóban. Egyszer még teljes erejével a földbe döngöli Arthurt, később viszont már társként követi a mocsárvidék vízében derékig gázolva (ő van balra. Kérdéses, hogy ez csak egy egyszeri, szkriptelt sztoriszál, vagy a játékmenet jelentős része fog az új követők és bandatagok toborzásáról szólni, mindenesetre izgalmas ez a kis részlet. Ennek a sztorinak a második mozzanata egyébként azt is megerősíti, hogy az első részben kifejezetten víziszonyos Martsonnal ellentétben itt nem jelenti rögtön a halálunkat egy folyó vagy egy tó.

Revolveres Robin Hood

Végül nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy több rablási jelenetet is bemutat a trailer. Morgant és a feltételezett Marstont látjuk egy bank kirámolása közben, ahogy egy vonatrablás is az előzetes kiemelt jelenetei közé tartozik - ez utóbbi egyébként képileg nagyon hasonlít a 2007-es Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford egyik jelenetére.

Nem nehéz tehát feltételeznünk, hogy az apróbb pénzbehajtásaink és más küldetéseink egy idő után egy-egy rablásban csúcsosodnak ki. Ez alapján pedig több rajongó jutott a logikus következtetésre, hogy a játék vége felé könnyedén szerepet kaphat az a sikertelen akció is, ami a banda felbomlásához vezetett.

Ugyan a trailer sok apró részletet elárult, rengeteg dolgot nem tudunk még a Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatban. Így jobb híján várunk a következő trailerre és az első gameplay bemutatóra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)