Hirdetés

Red Dead Redemption 2 - újabb alkalmazottak szólaltak meg a túlóráztatás kapcsán

|

A Rockstar North dolgozói a közösségi médiában mondták el, mennyire érzik úgy, hogy túlhajszolják őket.

Hirdetés

Nemrég a Rockstar Games egyik társalapítója, Dan Houser megosztott néhány érdekességet a Red Dead Redemption 2 fejlesztésével kapcsolatban. Többek között azt is elárulta, hogy a csapat egyes tagjai heti 100 órát dolgoztak a játékon. Mivel a játékiparban visszatérő probléma a fejlesztők túlhajtása, ezért pillanatok alatt nagy botrány kerekedett Houser szavaiból, aki később igyekezett helyesbíteni. Később ezt tetézte az egyik volt munkatárs beszámolója is, amit azért érdemes a helyén kezelni. 

Hirdetés

Ma számos tweet bukkant fel a közösségi hálón a stúdió dolgozóitól, akik bevallásuk szerint engedélyt kaptak arra, hogy szabadon, bármiféle következmények nélkül közölhessék a véleményüket. Az üzenetek összességében azt állítják, hogy a Rockstar North egy normális munkahely, ahol a vezetés támogatja a dolgozókat és senkit sem kényszerítettek vagy kértek heti 100 óra munkára, de volt, hogy tovább kellett maradniuk. Két programozó, Phil Beveridge és Vivanne Langdon például elmondták, hogy a legtöbb, amit dolgoztak egy héten,  50-60 óra volt, de ők maguk vállalták be egy határidőhöz közel. Többen megjegyezték, hogy ha túlórázniuk kellett, a Rockstar kifizette őket ezért. 

Akad olyan is, aki szerint évekkel ezelőtt rosszabb volt a helyzet, ma már 50-55 órákat tölt a munkahelyen egy héten és imádja a munkáját, valamint a többieket, viszont vannak olyan ismerősei a cégnél, akik rendszeresen hajnalig bent maradnak melózni. 

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a vádak meglehetősen túlzóak voltak és a cég senkit sem kényszerített arra, hogy heti 100 órát bent töltsön a munkahelyen, viszont a hosszabb túlórák bizony előfordultak. Persze ezt csak az tudhatja, aki ott dolgozik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)