Hirdetés

Red Faction: Guerrilla - a 2014/05-ös GameStar teljes játéka

|

Végletekig rombolható környezet, nyílt világ, külsőnézetes akció, irányítható járművek, multi és... jetpack! Mindez a következő lapszámhoz mellékelt teljes játékunkban, ami május 23-án jelenik meg.

Hirdetés

Melyik játék jut eszetekbe, ha a rombolhatóság kerül szóba? Jó persze, most sokan a Battlefield sorozatot mondanátok, de a Red Faction már sokkal korábban, jóval a Bad Company előtt élt ezzel a lehetőséggel. Az első rész 2001-ben debütált, benne a Geo-Modnak nevű okossággal, aminek köszönhetően rombolhattunk majdnem mindent, amit a játékban belsőnézetből láttunk. Egy évvel később megkaptuk a Red Faction II-t Lance Henriksen és Jason Statham vendégszereplésével, no meg többjátékos móddal kiegészülve, még mindig FPS stílusban, a harmadik, Guerrilla alcímet viselő részben viszont már külső nézetből csodálhattuk az összeomló épületeket.

Időpont: 2120, helyszín: a Mars. Bizony, addigra a Föld kifogy természetes erőforrásaiból, így az emberiségnek más lakható bolygók után kell néznie - nem túl nagy meglepetés ez számunkra, hiszen több filmben is láthattunk már hasonló jövőképet. A főszemetek szerepében ezúttal az előző részekben még "jóként" ábrázolt Earth Defense Force (EDF) tagjai betyárkodnak, akiknek legfőbb szórakozásuk az ártatlanokat terrorizálása. Igen ám, de elkövetnek egy végzetes hibát: megölik főhősünk, Alec Mason testvérét. Mondanom sem kell, mi következik ezután... Aki viszont nem biztos benne, az olvassa el BZ Red Faction: Guerrilla tesztjét, mert ami abban leírva vagyon, az jó.

A játék legnagyobb erénye a felturbózott Geo-Mod 2.0, ami még több környezeti elem leamortizálást teszi lehetővé, mindezt egy nyílt világban, szóval lesz lehetőségünk bőven. A kisebb-nagyobb távokat különböző járművek segítségével tehetjük meg, sőt, mindennek tetejébe a készítők egy videojátékos aduászt is belekevertek a pakliba, méghozzá a jetpackek használatát. Bizony, ha kedvünk szottyan, akkor limitált ideig ugyan, de a magasba emelkedhetünk, ami mindig buli, pláne egy végletekig rombolható nyílt világban. Nem igaz? A játékba ezen felül multiplayer is került, bár férfiasan bevallom, nekem csak saját szervert sikerült indítanom, amin egyedül mókáztam, mivel ismerőseimnek nem volt telepítve a játék a gépén, így meghívni sem tudtam őket. Abban viszont biztos vagyok, ha páran összeálltok, közösen sikerül működésre bírnotok a többjátékos módot, ha ez megtörtént, legyetek szívesek majd egy kommentet dobni ide.

Habár a Guerrilla nem egy friss darab, de a látványvilága még ma is megállja a helyét, ami pedig még jobb, hogy nem kell hozzá atomerőmű, mindössze egy 2 GHz-es kétmagos proci 1 GB RAMmal, 128 MB-os Shader Model 3.0-át támogató videokártyával, 7 GB szabad hellyel, és egy jóféle Windows XP, vagy Vista operációs rendszerrel. A mókáért viszont meg kell szenvednünk, mivel a játék Games for Windows LIVE-os. Tudom, tudom, a GFWL már megszűnt, éppen ezért gondolhatjátok mennyire meglepődtem, amikor a Steames kódot aktiválva és letöltve a játékot, indítás után a GFWL kért frissítést... Úgy tűnik, a PC-s játékipar Kiszel Tündéje - ahogy egyesek(=én) emlegetik - még a síron túlról is visszatér kísérteni minket (Tünci néninek pedig ezúton is jó egészséget kívánunk!). Aggodalomra viszont semmi ok, a kellemetlenség mindössze annyi, hogy a játékhoz kell egy Games for Windows LIVE regisztráció, valamint kliens frissítés, előbbi pedig tutira van már nektek, ha másért nem, korábbi Gears of War teljes játékunk miatt.

A telepítés menete a következő: látogassatok el a gamestar.hu/redfactionguerrilla aloldalra, pötyögjétek be a DVD tokon található kódot, majd kattintsatok a "mehet" gombra. Így máris megkapjátok a Steam kulcsot, amit a Steam kliensetek "Játékok" menüpontjának "Termék aktiválása a Steamen" opciójára való kattintás után tessék bemásolni. A Steam aktiválja a játékot felhasználói fiókotokban, majd le is tölti a kevesebb, mint 7 gigás őrületet. Telepítő fájlok tehát ezúttal sem találhatóak a lemezen, de ne búslakodjatok, van helyettük sok más érdekesség, például Citromdíj 2014, vagy Citromdíj 2014 bakik, vidámság testnek és léleknek egyaránt. Akinek bármi problémája lenne a telepítéssel, az bátran írjon a dudu@gamestar.hu címre, én pedig igyekszem gyorsan és hatékonyan válaszolni. Mielőtt azonban felhasználnátok ezt a számítógépes segítséget, érdemes letölteni a legfrissebb VGA és DirectX drivert, no meg követni a képernyőn megjelenő utasításokat a Games for Windows LIVE frissítés kapcsán, de mivel ti sem ma kezdtétek, nem lesz gond, menni fog. Kellemes szórakozást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)