Hirdetés

Red Orchestra: Ostfront 41-45 - Achievement rendszer érkezik

|

A közkedvelt Red Orchestra: Ostfront 41-45 hamarosan achievement rendszert kap maga mellé. Az ötletbörze már megnyitott.

Hirdetés

Ha achievement rendszerről esik szó valahol, többségünknek a Call of Duty 4-ben megismert, extra juttatások, és az ezekért végrehajtandó -néha egész poénos- feladatok jutnak eszünkbe, s most tegyük félre az ezt a megoldást magukénak tudó MMO-kat. Jobban belegondolva az achievement érméjének is két oldala van. Egyfelől szórakoztatja a játékost, másfelől pedig lehetőséget ad a készítőknek, hogy ezen lehetőségekkel közvetve irányítsák a játék alakulását. A CoD4 -ben, ez egy remek húzásnak bizonyult, ami a World at War-ból sem maradhatott ki. De mi a helyzet a Red Orchestra: Ostfront 41-45-el?  Mennyire fér bele a második világháború FPS-szimulátorába egy ilyen jutalomrendszer? Nos, hamarosan megtudjuk.

 

Ő lesz az előléptetésem.
sniper_red_orchestra.jpg


A játékot jegyző Tripwire Interactive a napokban egy új fórum topicban fordult a lelkes RO közösséghez, amiben számot adtak legújabb elképzelésükről. Ezek szerint hamarosan a Steam rendszer előnyeit kihasználva egy saját achievement rendszerrel gazdagodik a díjnyertes UT 2004 mod, s már csak az a kérdés, hogy ez pontosan milyen jutalmakat osztogasson. A jogosan felmerülő aggályok, miszerint a „gránáttal egyszerre nyírj ki 10 embert" típusú feladatok a földig rombolnák a Red Orchestra különösen csapat-orientált, autentikus online csatatereit, az elsők között jelentkeztek. Erre jött a fejlesztőktől a válasz, hogy idézem:

"1. Azért adunk achievementeket a játéknak, mert ez mókás, és mert a Steam hihetetlenül könnyűvé teszi ezt nekünk. Az egyetlen dolog, ami hatása ennek lehet, hogy csapatjátékra ösztönöz.

2. Nem adunk semmiféle olyan jutalmat a játékba, ami az irracionális vagy a „gyökér" játékra motiválna. Semmiféle teamkill achievement nem lesz a játékban, de ennek ellenére szinte csak „Nyírd ki a felettesed!" ajánlatokat kapunk tőletek, amin csak nevetni lehet.

3. Semmiféle játékban megjelenő ikonok, vagy avatarok nem fogják hiteltelenné tenni az összképet -ezek más játékok eszközei."

 

Ez dicséretes! Ahogyan az is, hogy közösség alkotó ereje által naggyá tett játék most ismét a gyökerekhez nyúl vissza, és tőlünk kér tanácsot, hogy hogyan és miből álljon össze ez a új achievement rendszer. Ajánlataitokat a már említett fórumban lehet megtenni.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)