Hirdetés

Régi idők nagyjai

|

A CRPG-k egykoron a papiros szerepjátékok leváltására születtek, igaz megcsappant a hagyományos szerepjátékokat játszók száma, de még mindig népszerű a szórakozás ezen formája. A gamesutra.com egy hosszú cikket prezentált a 1994 és 2004 közötti játékokról.

Hirdetés

Ugyan ez már a 3. cikk a szerepjátékok történelméről, de ebben már olyan játékokról is olvashatunk, amire még/már a fiatalabb generáció is emlékezhet. A fókuszban a Fallout, a Bioware korszakalkotó Baldurs Gate-jei és a Planescape: Tournament. Szó esik a legtöbb szerepjátékról, beleértve a Might and Magic és az Elder Scrolls szériát megkoronázva az egész a Kotor-al. A cikkben kivesézik hogy miben is voltak jók, mért is szerettük eme játékokat és hogy milyen hatással voltak a jövőre nézve. A cikk ezen az oldalon olvasható, de aki kiváncsibb lenne az "aranykor" vagy a korai évek játékaira, annak se kell kimaradnia a remek kis retro lehetőségéből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)