Hirdetés

Mentsük meg a lemezeket!

|

Mindenki tudja, hogy a játékok adathordozói nem örök életűek, de az amerikai Kongresszusi Könyvtár azon kísérletezik, hogy még tovább bírják.

Hirdetés

Attól, hogy műanyag lemezeken tárolják őket, még nincsenek biztonságban a Saturn, a PSOne, a Dreamcast, a PS2 és Xbox játékok, vagy a régi filmek és albumok A fizikai adathordozók számos módon sérülhetnek és természetesen megviseli őket az idő vasfoga is. Szerencsére van, aki komolyan veszi a dolgot, sőt megpróbál javítani is a helyzeten.

Az amerikai Kongresszusi Könyvtár kísérleteket folytat annak érdekében, hogy megtudják, mi okozza a CD-k és a hasonszőrű lemezek szélének "rothadását" vagy "barnulását", legyen szó oxidációról vagy más módszerekről. Hogy a megoldás keresése gördülékenyebben menjen, a szervezet szívesen fogad nem használt, vagy megunt lemezeket (zenei, filmes és játékos darabokat egyaránt), de ez nyilván az amerikaiaknak szól elsősorban.

Bár az idáig elhasználódott és ezáltal játszhatatlanná vált klasszikusok számára már késő, a Kongresszusi Könyvtár ténykedése azonban segíthet megmenteni a jövő számára azokat a gyöngyszemeket, amiket még féltve őriznek tulajdonosaik. Amint lesz valami eredmény, természetesen azonnal tudatjuk veletek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)