Hirdetés

Reign of Kings - rég volt ilyen durva a középkor

|

Egy újabb ígéretes túlélőjáték bukkant fel, ezúttal középkori tematikában. A Reign of Kings természetesen az Early Access keretében mutatkozik majd be.

Hirdetés

Az eddig két elkészült játékkal rendelkező CodeHatch egy új projektet mutatott be, ami a StarForge névre hallgató előző alkotásukhoz hasonlóan túlélőjáték. A Reign of Kings azonban a műfaj más címeivel ellentétben a középkor brutális hangulatát igyekszik megeleveníteni, és eddig egész ígéretesnek tűnik.

Kezdésként minden játékos egy sziget tengerpartján ébred majd, gyakorlatilag bármiféle felszerelés nélkül. Néhány óra félmeztelen vadászat és gyűjtögetés után azonban nekiállhatunk saját menedékhelyünk felépítésének és eszközeink elkészítésének, ami fejlettségi szintben a kőbalta-kunyhó kombinációtól a teljes középkori lovagi szerelésig és teljesen kipimpelt várig terjed majd.

A túlélés leghatékonyabb módja természetesen ezúttal is a csapatjáték lesz, amit megkönnyít majd az is, hogy céheket is alapíthatunk. A játék sava-borsa várhatóan a céhek közötti háború lesz, amit a készítők többféleképpen szeretnének elősegíteni.

Egyrészt a térképen található nyersanyagok eloszlása egyenlőtlen lesz, így a gazdagabb részekért várhatóan folyamatos küzdelem dúl majd. Másrészt nem kevés Trónok Harca-hangulatot kölcsönözve a játéknak, egy céh feje megszerezheti a játék világának trónját, aminek köszönhetően egy menő korona és kard mellett a jogot is elnyeri, hogy folyamatosan adóztassa a többi játékost.

A CodeHatch több játékból is merített a Reign of Kings tervezésekor: a nyersanyaggyűjtés, a craftolás, az építkezés és karaktereink végleges halálának ötlete nagyrészt a Rustból származik, míg a harcrendszert a Chivalry: Medieval Warfare ihlette. És bár a fejlesztők nem említik, az egésznek van egy kis többjátékos Mount & Blade hangulata is.

A Reign of Kings egyébként elég brutálisnak tűnik, a harc közben levágható fejek csak a kezdetet jelentik. Ugyanis elfoghatunk és túszként tarthatunk más játékosokat, hogy megkapjuk a céhüktől, amit szeretnénk, ám ha ez nem válik be, brutális középkori módszerekkel ki is végezhetjük őket.

Persze mindez még elég messze áll egy kész játéktól, hiszen az Early Access változatról is csupán annyit tudunk, hogy hamarosan érkezik. Egyelőre még visszafogottan lelkesedünk, ámbátor az ötlet maga kiváló.

Nektek hogy tetszik a Reign of Kings?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)