Hirdetés

Rekordgyorsan vitték végig a Half Life 2-t…visszafelé

|

A sima speedrun már unalmas, ezért vannak, akik hátrafelé viszik végig a Valve ikonikus lövöldéjét.

Hirdetés

A Half Life 2 2004-es megjelenésekor még kevesen gondolták, hogy talán sosem kapjuk meg azt a bizonyos harmadik felvonást. A hiábavaló várakozással eltelt több mint másfél évtized viszont legalább arra elég volt, hogy a fanatikus játékosok oda-vissza kiismerjék a széria minden porcikáját, őrültebbnél őrültebb speedrunokkal demonstrálva jártasságukat.

A műfajban veteránnak számító SourceRuns csapata nemrég egy igazán hajmeresztő produkcióval kápráztatta el a világot: mindössze 13 perc alatt kivégezték a Half Life 2-t úgy, hogy az utolsó fejezettől haladtak visszafelé a történet kezdetéig.

Hirdetés

Pontosabban inkább cikáztak, mivel a haladás enyhe kifejezés arra a vad ugrándozásra, amivel visszaküzdötték magukat a végkifejlettől a bevezetésig. A mutatványon összesen 12-en dolgoztak, minden ember más-más pályaszakasz elsajátításáért felelt. A kihívás nagyságát mutatja, hogy még a tapasztalt csapatnak is 345 napba telt a felkészülés.

De beszéljen inkább a videó, lehet ámuldozni:

Mielőtt azonban még a képsorokon felbuzdulva nekiugranál a gyakorlásnak, nem árt megjegyezni, hogy a fordított speedrunhoz a Half-Life 2 Backward Modra is szükségük volt, ez teszi ugyanis lehetővé az ellenkező irányú átjárást a fejezetek között.

Ha kíváncsi vagy a mutatvány technikai részleteire, a csapat egy másik videót is megosztott, melyben beszámoltak a trükkjeikről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)