Hirdetés

Rekordmennyiségű játékot finanszíroztak tavaly a Kickstarteren

|

Több száz cím fejlesztői zárták sikeresen a Kickstarter-kampányukat.

Hirdetés

A 2009-ben elindult Kickstarter az évek során számos olyan játék finanszírozását tette lehetővé, melyek nélkül ma egyértelműen szegényebb lenne az ipar:  elég csak a Pillars of Ethernity-szériára, a Wasteland 2-re, a Divinity: Original Sinre vagy a Darkest Dungeonre gondolnunk, nem is beszélve az itt gründolt társasjátékok hadáról.

A tavalyi év pedig újabb potenciális gyöngyszemeknek ágyazott meg, egy friss jelentés szerint ugyanis 2021-ben rekordmennyiségű videójátékos projekt finanszírozása valósult meg a platformon.

Hirdetés

Az Ico Partners által közölt számok alapján tavaly 441 játékra gyűlt össze a szükséges pénz a Kikcstarteren, amivel még a 2020-ban felállított 421 darabos csúcsra is sikerült rávernie a közösségnek. Az azt megelőző rekord pedig még 2014-es, amikor is 413 kampány végződött happy enddel.

Összegszerűen ez 24 millió dollárnyi, vagyis 7,6 milliárd forintnyi adományt jelent a videójátékos kategóriában. Kétségtelenül rengeteg pénz, ám meg sem közelíti a 2013-as rekordot, amikor is 395 projekt 56 millió dollárnyi adományt (17,7 milliárd forintnyi) kalapozott össze. Az Ico Partners szerint ugyanakkor 2021-ben minden korábbinál több, 51 kampányt finanszíroztak sikeresen a 100 ezer és 500 ezer dollár közötti kategóriában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Kickstarter nemrég jelentette be, hogy egy decentralizált, blokklánc-alapú finanszírozási rendszer létrehozásán dolgozik, ez azonban akkora felháborodást keltett a közösségben, hogy az utóbbi napokban már folyamat lassítását ígérte a cég.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)