Hirdetés

Remake készül az egyik legjobb Sherlock Holmes-játékból

|

A Sherlock Holmes The Awakened ügyesen ötvözi Arthur Conan Doyle és H. P. Lovecraft munkásságát.

Hirdetés

Nemrég számolt be arról az ukrajnai háború által erősen érintett Frogwares, hogy olyan új játékon dolgozik Project Palianytsia kódnéven, amely egyszerre szólítja meg Sherlock Holmes rajongóit, valamint a lovecrafti kozmikus horrot kedvelőket. A szóban forgó alkotás a stúdió egyik korai sikerén, a 2006-ban debütált Sherlock Holmes: The Awakened című kalandjátékon alapuló remake. Az eredeti történetben a címszereplő, és hűséges társa, a jó Dr. Watson egy Cthulhu-hívő szektával találja szembe magát.

Hirdetés

Az új változatban már a tavalyi Sherlock Holmes Chapter One-ban megismert fiatal nyomozó áll majd az események gyújtópontjában, akinek ez lesz az első komoly ügye azt követően, hogy Londonba költözött, és összeismerkedett John Watsonnal, az egykori katonaorvossal. Nyomozásuk során megfordulnak majd a Viktória korabeli London utcáin, egy svájci pszichiátriai intézetben, New Orleans mocsárvidékén és a Skót-felföldön.

A játék befejezéséhez szükséges tőkét a Kickstarteren összegyűjteni szándékozó csapat újfent a Sherlock Holmes Chapter One alatt is dohogó Unreal Engine 4-nek szavazott bizalmat. Az eredeti belsőnézetet (a bővített kiadásban a point and click játékokban alkalmazott kameranézetet is lehetett választani) külső nézet váltja fel, lecserélik a régi átvezetőket és karakteranimációkat, átdolgozzák a nyomozással összefüggő mechanikákat és továbbiakat emelnek be a játékba, valamint modernizálják az irányítást és a kezelőfelületet is.

Ezzel párhuzamosan hozzányúlnak a sztorihoz is, de csak annyit változtatnak, amennyi feltétlenül szükséges az idővonal átrendezése miatt, és hogy úgy tűnjön, Sherlock és John barátsága még új keletű. Ezen felül mellékküldetéseket is kapunk, a szinkront pedig újraveszik a megfiatalított karakterek életkorához passzoló színészekkel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Sherlock Holmes The Awakened a Frogwares tervei szerint PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és Nintendo Switchre is meg fog jelenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)