Hirdetés

Így lett az Alan Wake 2-ből Quantum Break

|

Sam Lake nemrég egy interjúban mesélt a Remedy múltjáról és jelenéről, amiben szóba került az is, miért nem készült el még mindig az Alan Wake 2.

Hirdetés

Sam Lake nemrég Lengyelországban járt a Digital Dragons konferencián, ahol többek között a Eurogamernek is adott egy interjút a Remedy Games főnöke. Ebben a stúdió legutóbbi projektje mellett mesélt két készülő játékukról és arról is, hogy már nem csak Xboxra fejlesztenek.

A rendkívül rejtélyes P7-ről egyelőre nem akarnak nyilatkozni, hiszen elmondásuk szerint korábbi játékaikról mindig túl korán meséltek, amit aztán túl hosszú várakozási idő követett. Annyit viszont meglebegtetett, hogy új játékmechanikákon dolgoznak, amikkel azt szeretnék elérni, hogy a sztorira és a karakterekre épülő játékuk is sokkal hosszabb távú játékélményt tudjon nyújtani egy végigjátszásnál.

A jelenleg nagyjából 140 fős Remedy többsége viszont egyelőre nem ezen, hanem a CrossFire 2-n dolgozik, ami egy koreai free-to-play FPS sztorimódja lesz.

De mesélt a Quantum Break születéséről, ami onnan indult, hogy a finn stúdió megpróbálta tető alá hozni az Alan Wake 2-t.

"Az Alan Wake 2 egyik korai koncepciójában, amit megmutattunk a Microsoftnak, volt egy olyan ötlet, hogy epizodikusra csináljuk meg és élőszereplős epizódok közé tesszük. Ezt a részt imádták is. Azt mondták »Ez kell, de új IP-t szeretnénk.« Szerették volna ugyanis megtartani a jogokat. Az Alan Wake pedig a miénk, úgyhogy ez ki volt zárva."

Lake kiemelte, hogy az Xbox One fejlesztése közben lévő Microsoft még nagyban szőtte a tévés szórakoztató eszközzé varázsolt konzolról szóló terveit, ezért is tetszett nekik a játék-sorozat elegy. Az viszont sok nehézséget okozott a Remedynek, hogy a sorozat forgatását hamarabb el kellett kezdeniük, mint ahogy a játékot véglegesíthették volna.

Így például a sorozat készítői valódi kellékként megépítettek egy olyan lámpát, ami a játékban csupán ideiglenesen kapott helyet. Ezzel együtt az író büszke arra, amit a csapata elért és kiemelte, hogy rengeteget tanultak a hibrid projektből.

Mindenesetre a stúdió most multiplatfrom játékokon dolgozik majd, aminek egyértelműen a túl kicsire zsugorodott xboxos játékosbázis volt az egyik oka.

"Tíz évig dolgoztunk a Microsoft Studiosszal, két nagy játékon. Ez egy logikus, jó együttműködés volt. Nekik fontos a platformjuk, de mi egy független csapat vagyunk és mindent egybevéve azt szeretnénk, ha minél többen kipróbálhatnák a játékainkat, így a multpiplatformra való váltás számunkra a logikus lépés"

- mondta Lake.

Persze nem zárták ki további exkluzív játékok készítését a jövőben, ahogy ismét szóba került az Alan Wake 2, aminek az elkészítésére a Remedy-főnök elmondása szerint eddig még nem adódott ideális alkalom.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)