Hirdetés

Remember Me - a női főszereplő miatt dobták vissza a kiadók

|

A francia Dontnod fejlesztőcsapatnak nem volt könnyű kiadót találnia, a megkeresettek közül csak a Capcomnak jött be a női főhős ötlete.

Hirdetés

A játék kreatív igazgatója, Jean-Max Morris a Penny Arcade-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a kiadók többsége szerint női főszereplővel nem lehet játékot eladni.

Sokan köszörülik a torkukat, miközben olyan játékcímeket mormognak, mint a Tomb Raider, a Mirror's Edge, a Portal 2 vagy a Beyond Good and Evil. Ez valóban elenyésző ahhoz képest, hogy hány olyan játék van a piacon, amelyben férfi karaktereket irányítva kell kalandozni, de igen elhamarkodott azt állítani, hogy ha egy fejlesztőcsapat női főszereplőt választ, borítékolható a bukás. Morris állítása szerint a Capcom előtt megkeresett kiadók azt is sérelmezték, hogy Nilin, a Remember Me hősnője románcba keveredik egy férfival, mert hogy néz már az ki, hogy a hímnemű játékosnak végig kell néznie, amint az általa irányított hölgy egy pasival enyeleg. Kissé nonszensznek tartjuk az effajta aggodalmat, de persze mindenki azon idegeskedik, amin akar, a Capcom pedig remélhetőleg nem zavarodik meg ettől a nagy problémától. A Remember Me PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelenik meg idén júniusban kis csúszással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)