Hirdetés

Rengeteg Dragon Quest bejelentés érkezett, jönnek folytatások, spin-offok és remake-ek

|

A széria 35. születésnapja csupa jó hírt hozott, nem csak a japán játékosoknak.

Hirdetés

A Square Enix nagyon sokat küzdött azért, hogy nyugaton is akkora név legyen a Dragon Quest, mint Japánban, és bár ezt még nem sikerült elérniük, a XI elég sikeressé vált ahhoz, hogy a nagy többségnek legyen egy elképzelése a sorozatról.

Most, a franchise 35. évfordulóján a kiadó tartott egy rövidebb livestreamet, ahol bejelentette a jövőben érkező címeket.

Az első egy mobilos logikai játék, amiben Dragon Quest karakterekkel találkozhatunk majd. A Dragon Quest Keshikeshi ingyenesen lesz játszható, és érkezik a nyugati régiókba is.

A következő, egy fokkal izgalmasabb téma a Dragon Quest X átalakítása volt. A franchise MMORPG műfajú képviselője sosem jött el a nyugati országokba, viszont ez most változhat egy nagyon átalakult formátumban. Készül ugyanis a Dragon Quest X Offline, ami egy egyjátékos RPG-be csomagolja az MMO sztoriját, világát és karaktereit.

Ezzel egyelőre az a bökkenő, hogy a nyugati megjelenést nem erősítették meg, viszont nem is jelentették ki, hogy ne várjunk rá. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy látni akarják majd az igényt, és aszerint hoznak végleges döntést.

Hirdetés

Ami viszont biztosan eljut majd hozzánk is, az a Dragon Quest III HD-2D Remake. A klasszikus epizód remake-je azért kapta a nyakatekert elnevezést, mert a csapat az Octopath Traveler vizuális stílusát veszi alapul.

A remake kapcsán a rendező, Yuji Horii megjegyezte, hogy ha az új dizájn bejön a rajongóknak, akkor lesz rá esély, hogy az első két Dragon Questet is újjáépítsek ebben a stílusban.

Egy kevésbé tradicionális RPG is érkezik Dragon Quest Treasures címmel, amit a Square Enix kifejezetten a fiatalabb rajongóknak szán. Ez a játék is megjelenik majd a világ minden táján.

A show végére maradt a legnagyobb falat: a Dragon Quest XII: The Flames of Fate. Yuji Horii annyit mesélt a projektről, hogy ez egy "felnőtteknek szóló DQ epizód" lesz, és a játékosok döntései nagy hatással lesznek az egész játékra. A harcrendszer is nagyot változik majd, de konkrétumokba egyelőre nem ment bele.

A Dragon Quest XII megjelenési dátuma és támogatott platformjainak listája egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy ez is kapni fog lokalizált verziót és a világszerte elérhető lesz.

A következő években nem maradunk Yuji Horii csodái nélkül. Reméljük, hogy a Dragon Quest III HD-2D Remake hamarosan befut majd, és azzal túlélhetjük a XII-ig hátralévő időt anélkül, hogy nyolcadszorra is végig kellene játszanunk a XI-et.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)