Hirdetés

Rengeteg népszerű GTA modot töröltetett a Take-Two az internetről

|

Egyelőre nem tudni, hogy mi az oka a kiadó kirohanásának, aminek még egy 15 éves mod is áldozatul esett.

Hirdetés

Ámokfutásba kezdett a Take Two, a Rockstar Games anyavállalata, amely az utóbbi napokban több közkedvelt Grand Theft Auto modot is eltávolíttatott az internetről. A kiadó egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy mi áll a történtek hátterében.

A szerzői jogok megsértése elleni fellépésről (DMCA) a Twitteren tájékozódhattunk, ahol több GTA mod készítője is azt posztolta, hogy a tartalmait el kellett távolítania a modDB könyvtárából, miután a Take-Two jogi követeléseket nyújtott be azokkal kapcsolatban.

Hirdetés

Nem sokkal később már a játékosoknak is világossá vált, hogy mi történik, miután a modDB oldaláról rengeteg népszerű Vice City és San Andreas tartalom is eltűnt néhány óra leforgása alatt.

Ezek között olyan régi modok is voltak, mint például a 15 éves GTA: Liberty City, ami a Vice City motorjára helyezte át a teljes GTA hármat. Emellett eltűnt még a GTA Underground is, mely projekt célja az volt, hogy egyre több, a sorozatból ismert térképet olvasszon egy hatalmas játéktérré.

A Rockstar sorozatával kapcsolatban korábban is sor került már hasonló konfliktusokra a játékosok és a kiadó között. Legutóbb 2017-ben akadt össze a bajszuk, mikor a Take-Two leállíttatta az Open IV program üzemelését, ami a moderek egyik legnépszerűbb eszköze volt. A hatalmas felháborodásnak az lett a vége, hogy nem sokkal később az Open IV visszatérhetett.

Annak, hogy a mostani törléseknek mi lesz a vége, nem tudjuk, a Take-Two és a Rockstar ugyanis teljesen néma, egyetlen megkeresésre sem hajlandóak reagálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)