Hirdetés

Rengeteg Valorant streamet néztünk áprilisban, kiváló hónapot zártak a közvetítő oldalak

|

A Twitch mellett a YouTube és a Facebook gaming szekcióját is sokkal többet néztük áprilisban, a rekordokat hozó első negyed év után folytatódó növekedéshez pedig a Riot Games új shootere is nagyban hozzájárult.

Hirdetés

Bő egy hónapja megláthattuk az első nézettségi statisztikákból, mekkora növekedést hozott a különböző livestream szolgáltatásoknak a vírushelyzet miatt otthon maradó gamerek tömege, a friss adatok szerint pedig nem állt meg a menet. Ehhez nagyban hozzájárult a Riot Games okos húzása, hogy a Valorant bétájához az élő közvetítések nézői kaptak véletlenszerűen hozzáférést, így előfordult, hogy a Twitchen egyszerre 1,7 millióan nézték a taktikai lövöldét.

Hirdetés

A StreamElements és az Arsenal.gg statisztikáiról a GamesIndustry számolt be, ezek szerint a Counter-Strike hagyományait tovább vivő játék összesen 334 millió órányi nézettséget hozott össze áprilisban. A mutatós számot viszont érdemes fenntartásokkal kezelni: ugyan pontos adataink erről nincsenek, de nagyon sok esetről hallottunk, amikor a közvetítés csak a tálcán, minimális hangerővel, vagy némítva futott naphosszat, csak hogy meglegyen a hőn áhított bétameghívó. Az új sikerjáték egyébként több streamert is a tíz legnézettebb csatorna közé repített, a toplistát vezető Anomaly, a negyedik helyet megszerző Onscreen, a hatodik helyen záró Myth és a kilencedik helyre beérő Sfory is sokat játszott a Riot újdonságával - vagy legalábbis sokat közvetített belőle.

A Twitch nézettsége persze a Valoranton kívül is szárnyalt, a múlt hónapban a másfél milliárd órát is elérte, ami 99%-os növekedést jelent a tavaly áprilisi adatokhoz képest. A piacvezető site versenytársainál is felfelé kúszó grafikonokat mutathattak a vezetőségnek, a YouTube Gaming 461 millió órányi megtekintéssel zárt, az új mobilalkalmazással is erősítő Facebook Gaming pedig 291 millió órás nézettséget könyvelhetett el, ami 2019 áprilisához képest 65 és 238 százalékos javulást jelentett a két platformnak. A különböző oldalakon összesen 45 százalékkal több streamet néztünk, mint idén márciusban, és majdnem kétszer annyit, mint egy éve.

Ti több streamet néztek az utóbbi hetekben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)