Hirdetés

ReRoll - drónokkal szkennelik a Földet

|

Az ex-Ubisoftosokból álló Pixyul célul tűzte ki a Föld minél pontosabb lemodellezését, hogy jövőbeli játékaiban úgy használhasson fel valós helyszíneket, mint még soha senki.

Hirdetés

A ReRoll egy manapság igen népszerű témát dolgoz fel. Egy poszt-apokaliptikus világban játszódó túlélőjátékról van szó, ahol a mutánsok és vadállatok mellett az emberiség sötétebb oldalát is megismerhetjük, ahogy más túlélőcsoportokkal vívunk élet-halál harcot. Az a világ, ami körülvesz majd minket, a felfedezés, harc és craftolás köré épülő izometrikus akció-RPG-ben a fejlesztők célja szerint nem más lesz, mint a valós Föld.

Ehhez egy fotogrammetria nevű eljárást alkalmaznak, aminek az a lényege, hogy a játékban használt térképek alapját egy nagyfelbontású kép szolgáltatja, amit ebben az esetben egy az adott terület felett repülő drón készít el.
 

A Föld teljes felszínének ilyen módon való feltérképezése persze gigantikus munka lenne, nem is beszélve arról a munkafolyamatról, míg a drón képéből játszható map lesz, így ezzel a módszerrel csak a városokat másolják le, az olyan tájak, mint az óceánok, sivatagok, erdők, vagy a sarkvidékek, véletlenszerűen lesznek generálva.
 

További nehézséget jelent, hogy az efféle képekre országonként különféle jogszabályok vonatkoznak, amelyek korlátozhatják a fotók felhasználását vagy már eleve az elkészítését (elég arra gondolni, hány jogi aggály merült fel a Google Street View képeinek készítése során). Ez is beleszólhat majd abba, hogy a világ mely szelete lesz először virtuálisan bejárható, és melyek kerülhetnek be a játék 2015 közepére tervezett PC-s megjelenésééig. Mindenesetre egy olyan területet szeretnének a fejlesztők, ahol a játék minden aspektusát kipróbálhatjuk. Az Elkészített képeket későbbi játékaikhoz is felhasználnák, így mindenképp megérné nekik ez a rengeteg munka. Valószínűleg licencelni is sokan szeretnék majd.

Egy ekkora világban ugyan lehet egyedül játszani, de az élmény azért mégsem teljes így. A multis lehetőségek közül eleinte a co-opon lesz a hangsúly, a tervek szerint viszont egy napon majd minden zóna PvP-kompatibilis lesz. Nem lesz ránkerőltetve az sem, hogy hogyan játsszunk: letelepedhetünk, minél jobb menedékhelyet építve magunknak, de berendezkedhetünk nomád életmódra is, fegyvereinket pedig megpróbálhatjuk beszerezni a környezetünkből, vagy elkészíthetjük mi magunk. Karakterünket testreszabhatjuk, köszönhetően a ReRoll igen terjedelmesre tervezett skill-fájának.

Ti szívesen élnétek át a virtuális apokalipszist a saját utcátokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)