Hirdetés

Így varázsolja sokkal szebbé régebbi PC-s játékainkat a Reshade Ray Tracing

|

A PC-ket persze rendesen megizzasztja a felturbózott látványvilág, de a végeredmény láttán minden kipréselt gigahertz megéri.A Need for Speed: Undegroundot már láthattátok nálunk, de van még itt móka.

Hirdetés

Nemrég írtunk nektek arról, hogy mit sikerült varázsolni a Need for Speed: Undegroundotból, ne álljunk meg az első csodánál! A fénykövető technológia új lendületet kapott az NVIDIA RTX GPU-k megjelenése után, de természetesen a ray-tracing csak a legújabb játékok egy részében lett elérhető opció, valamint néhány címhez utólag is hegesztettek valamilyen frissítést. A játéktörténelem kismillió darbja azonban értelemszerűen kimarad a mókából, legalábbis hivatalosan kimaradt volna, ha nincsenek olyan külső fejlesztők, akik lehetőséget adnak ezek felpimpelésére is. Több videós próbálta ki különböző stílusú és típusú játékokkal Pascal "Marty McFly" Gilcher alkotását, az úgynevezett Reshade Ray Tracinget, amely látványosabbá teszi a grafikát a teljesítmény oltárán áldozva.

Hirdetés

A technológia egyébként csak a nevében ray tracing, hiszen nem úgy működik, mint például az NVIDIA RTX. A fejlesztő a játékok Global Illuminations és Ambient Occlusion effektjeiből hozza ki a maximumot. A látványra természetesen nem lehet panasz, viszont a játékok fps-száma jelentősen visszaesik, amit valószínűleg nem mindenki tud beáldozni a grafikai javításért. Az alábbiakban  mindenesetre megnézhetitek, mire képes a Reshade Ray Tracing a Need For Speed Underground (ez ugye volt már itt a GSO-n), a 2016-os Doom, a Dirt Rally 2 és a Vampyr játékokat futtatva.

Ha szeretnétek ti is kipróbálni a Reshade-et, erre a linkre kattintva elérhető a fejlesztő hivatalos honlapja. Készüljetek viszont arra, hogy tényleg csak izmos vasakkal érdemes nekiugrani a kísérletezésnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)