Hirdetés

Resident Evil 2 tesztek - tarolt az újrakevert klasszikus

|

Raccoon City még mindig varázslatos hely, közel maximális pontszámokat zsebelt be a legtöbb helyen a Resident Evil 2 Remake.

Hirdetés

Bár a Resident Evil 2 remake-je csak pénteken, azaz január 25-én jelenik meg, a teszteknek már a mai napon lejárt az embargója, ami általában azt jelenti, hogy a kiadó bízik a pozitív fogadtatásban. Nos, a jelek szerint nem voltak alaptalanok a Capcom reményei. 

Hirdetés

A nagy külföldi oldalak ugyanis szinte kivétel nélkül el vannak ájulva az új Resident Evil 2-től. A Metacriticen a játék Xbox One-os változata jelenleg 94 ponton áll (11 kritika után), a PS4-es verzió pedig nem sokkal mögötte, 91 pontnál jár (42 kritika alapján), a PC-s kiadás pedig 87 ponton tanyázik (7 kritika átlaga szerint) - ezek a számok nyilván most szinte percenként változhatnak egy picit. Az sem mellékes, hogy egyetlen kivételtől eltekintve az összes kritika pozitív lett. Ez a Metacritic rendszerében azt jelenti, hogy nem kapott kevesebbet 75 pontnál. A szóban forgó, 7/10-es értékelést egyébként a Gamer.no norvég oldal adta a játéknak. 

Mutatjuk a nagyobb oldalak pontszámait:

Destructoid - 9/10
DualShockers - 9/10
GamesRadar+ - 4/5
GameSpot - 9/10
Game Informer - 9.5/10
IGN US - 8,8/10
USgamer - 4,5/5
Windows Central - 5/5

Természetesen hamarosan a mi tesztünket is olvashatjátok majd, de azért gyorsan elcsíptem pár mondat erejéig HP-t, aki eképpen nyilatkozott a Capcom játékáról: 

"Készül a Resident Evil 2 teszt, készül gőzerővel, de ha az ember újraéli a kamaszkorát, akkor bizony a kilencvenes évek tempója magával ragadja, és szívem retró diszkóban dübörög a Coco Jumbo. Minden csodás, visszaköszön a múlt, okosan keveredik a jelennel, ez a remake lehet a sorozat jövőképe is akár. Csak javasolni tudom, hogy próbáljátok ki mindenképpen, bár aki nem nosztalgiából téved Raccoon City-be, az egészen biztosan kevésbé lesz lelkes, mint én most. No, részletek hamarosan, már csak nagyon keveset kell aludni, és jön a teszt, illetve maga a játék is."

A teszt mellett pedig, ha minden jól megy, pénteken elindul legújabb GameStart sorozatunk YouTube-csatornánkon, ahol HP és Kaci az egész játékot végigpörgetik. Érdemes már most feliratkozni, hogy ne maradjatok le egyetlen epizódról sem: 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)