Hirdetés

Ezek a Resident Evil 3 Remake feloldható extrái

|

Mit tud adni a Resident Evil 3 Remake, amiért érdemes újra nekivágni? Milyen extrákat, öltözékeket és extra fegyvereket szerezhettek be magatoknak? Mutatjuk!

Hirdetés

Ha éppen előtted áll a Resident Evil 3 Remake végigjátszás élménye, akkor pár kemény és izgalmas óra vár rád. Ugyanakkor azt már a RE3 teszt során leírtam, hogy ne számítson senki elképesztően hosszú élményre, alapvetően a legkönnyebb nehézségi fokozaton elsőre 4-5 óra alatt végigvihető a játék. Persze a kihívás sokak számára valójában ez után kezdődik, hiszen megnyílik az újrázás lehetősége, és pár gyűjthető cucc is segíti a maximalisták élményét, ahogy ezt már egyébként korábbi Resident Evil játékokban is megszokhattuk. Ha kíváncsi vagy arra, milyen extrákat lehet feloldani, feltétlenül olvass tovább a részletekért; nagyon nagy spoilerek nincsenek, de ha valaki maga szereti felfedezni a dolgokat, az most inkább egy ideig még tegye karanténba ezt a cikket.

Hirdetés

Mercenaries nélkül szabadon

Az talán már nem újdonság senkinek, hogy nincs többféle befejezés, sem Mercenaries, a multis kihívásként értelmezhető Resistance lett osztályrészünk ezek helyett. Ez egyébként mindenképpen megér azért pár próbakört, de igazán csak baráti társasággal lesz majd igazán szórakoztató, ahol lehet is érdemben kommunikálni egymással, és nem csak beszűrődő rapzene, ordító gyerek, ugató kutya, vagy orosz családi dráma duruzsol a fülünkbe játék közben. Ha a single player határokon belül keresnénk a kihívást, a játék által felkínált 3 féle nehézségi fokozat közül válogathatunk, pontosan ugyanúgy, mint a Resident Evil 2 Remake esetében. A könnyű fokozatban is akad kihívás, de sokkal több a lőszer és az egészségjavító intézkedés, az ellenfelek meg könnyebben halnak. A legnehezebb mód nyilván minden szempontból durvít a helyzeten a Normal játékmódhoz mérten. Mindhárom beállítás esetében versenyt futhatunk az idővel, ha a végén S rangot akarunk elérni, de más kihívások is várnak ránk.

Mik azok a Resident Evil 3 kihívások, és mit érnek?

Mintha öcsiket vagy trophykat gyűjtenénk, a játék számtalan extra kihívást rejteget (van olyan is, amit csak akkor ismerünk meg, ha már sikerült feloldani), ezzel pedig pontokat kapunk. Ez a játékon belüli valuta, amivel a menet végén egy Shop nyílik meg, és kedvünkre költhetünk, valahogy így:

Amint látható, egy csomó extra cuccot szerezhetünk be, amelyeket aztán nehezebb fokozaton érdemes kihasználni, vagy egyszerűen csak feldobja az élményt. Az első kör után megnyíló teljes lista így néz ki:

  • Jill klasszikus S.T.A.R.S. öltözéke
  • Recovery Coin (ha ebből 2 van nálunk, akkor tudunk gyógyulni)
  • Iron Defense Coin (ha ebből 2 van nálunk, akkor jobban bírjuk a támadásokat)
  • Assault Coin (szintén 2 kell, növeli a sebzést)
  • Crafting Companion (a klasszikus játékban csak ilyen eszközzel lehetett lőszert craftolni, ha most nálunk van, akkor többet tudunk egy művelettel előállítani)
  • S.T.A.R.S. Field Combat Manual (a tökéletes dodge-olás könnyebben kivitelezhető, ha ez nálunk van)
  • Lock Pick (azonnal lehet nyitogatni a zárakat)
  • Bolt Cutters (azonnal le lehet vágni a láncokat)
  • Hip Pouch (extra tárhely)
  • HOT DOOGER (közelharci fegyver komolyabb sebzéssel)
  • Samurai Edge (a már jól ismert 15 táras pisztoly komolyabb sebzéssel)
  • RAI-DEN (az Umbrella alkotta energiafegyver, az ellenfél gyenge pontjaira célozva komoly eredményekre képes)
  • MUP Handgun végtelen tölténnyel
  • CQBR Assault Rifle végtelen tölténnyel
  • Rakétavető végtelen tölténnyel

A már jól ismert RE gyűjthető cuccok

Természetesen megint lehetőségünk van a játékmenet során kis figurákat elpusztítani, hogy ezzel modelleket vagy rajzokat nyissunk meg, amiket aztán az Extras menüpontban érhetünk el. A kis virtuális figurákat a már ismert 3D-s modellben csodálhatjuk meg, így:

Külön menüpontban pedig a művészi rajzok is végigfuthatóak, persze csak azok, amelyeket sikerült a játékmenet során megnyitni:

A Resident Evil 3 Remake ezzel persze nem mindenkit fog hosszú hetekre a képernyő elé szögezni, a klasszikus élmény komolyabb szellemi kihívásait kereső játékosoknak sajnos ez nem lesz komoly vigasz, ahogy az sem, hogy a régi játékból viszonylag kevés dolog maradt úgy, ahogy emlékszünk rá. Ha viszont szeretjük magunkat újra és újra egyre nehezebb kihívásokkal próbára tenni, és a tökéletes horror-futamra gyúrunk, akkor lesz pár feszült és pörgős körünk, aztán ha már nálunk a végtelen munícióval felszerelt rakétavető, akkor jöhet a jutalomjáték, ahol a Nemesis is megismeri majd, milyen, ha 5 másodpercenként az arcába robban a szeretetünk.

Ha van olyan tipp, trükk, érdekesség, amit szívesen megosztanál velünk vagy másokkal, akkor a kommentszekció itt a cikk alatt csak rád vár. Ha pedig az érdekel, Kaci mennyire (nem) viselte jól a Nemesis feltűnése okozta sokkot, akkor ide kattinva megnézheted.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)