Hirdetés

A Resident Evil 3 Remake egyelőre nem annyira népszerű a Steamen, mint a második rész új változata

|

Ez azért is furcsa, mert a Capcom még egy többjátékos spin-offot is csomagolt az újabb remake-hez.

Hirdetés

A tavalyi év egyik legütősebb címe egyértelműen a Resident Evil 2 Remake volt, amivel a Capcom remekül élesztette fel a klasszikus horrorkalandot. A csapat idén is megpróbálkozott egy hasonló manőverrel, de úgy tűnik, eddig picivel alacsonyabb az érdeklődés, mint tavaly volt.

Hirdetés

Nemrég világszerte megjelent a Resident Evil 3 Remake, és a SteamDB adatai alapján néhány napja volt olyan pillanat, amikor egyszerre 60293-an pörgették a Capcom modernizált klasszikusát. Ez önmagában teljesen korrekt rajtnak tűnik, de picit már árnyalja a képet, ha vetünk egy pillantást a tavalyi remake adataira. Megjelenése idején ugyanis előfordult, hogy egyszerre 74227 játékosnál futott a Resident Evil 2 Remake, ami ugyan csak egy kicsivel, de egyértelműen jobb, mint az idei játék eddigi teljesítménye.

Ennek a jelenségnek egyébként több oka is lehet. Egyrészt a sorozat második része valószínűleg sokkal több ember számára maradt emlékezetes, mint a harmadik, és ez talán a remake-ek népszerűségén is meglátszik. Természetesen az is közrejátszhat, hogy a rajongók egy része szerint a Resident Evil 3 Remake nem lett olyan jó, mint a Capcom tavalyi játéka, így pedig még a hozzácsapott Resistance-szel együtt sem tudja túlszárnyalni elődje teljesítményét.

Szerintetek mi lehet az oka a népszerűség csökkenésének?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)