Hirdetés

Az egyik legsikeresebb Resident Evil epizód lehet a következő remake

|

Több forrás is azt állítja, hogy legközelebb a Resident Evil 4 csatlakozik a széria klasszikus részeiből készült remake-ekhez.

Hirdetés

A Video Games Chronicle portálnak állítólag többen is megerősítették (persze név nélkül), hogy a Capcom a körülrajongott Resident Evil 2, és a kevésbé népszerű Resident Evil 3 után sem áll le a múltidézéssel, épp ellenkezőleg, már teljes erőbedobással zajlik a következő remake fejlesztése.

Hirdetés

Ha minden igaz, a Resident Evil 4 kerül legközelebb terítékre, az az epizód, amelyik forradalmasította a sorozatot, sőt kis túlzással a műfajt is, azáltal, hogy a váll fölé helyezte a kamerát, és voltaképp átvedlett akciójátékká, miközben igyekezett annyit megőrizni a túlélőhorror alkotóelemeiből, amennyit csak lehetséges volt. Nos a hírek szerint a projekt zöld utat kapott a Capcomtól, és így továbbléphetett az előkészületi fázisból. A munkálatokat a PlatinumGamestől érkezett Tatsuya Minami alapította M-Two stúdió vezeti majd, amelyik 2018 óta várt erre a lehetőségre, de a Capcom belső csapatai és további külsősök is segítséget nyújtanak, hogy tartani lehessen a 2022-re tervezett megjelenést.

Shinji Mikami, az eredeti Resident Evil 4 rendezője is áldását adta a remake-re, de az említett források szerint visszautasította az ajánlatot, hogy ő maga irányítsa a projektet. Ez persze érthető, hiszen van elég munkája Tango Gameworks készülő játékával, a GhostWire: Tokyóval. Mindenesetre ellátta pár tanáccsal a fejlesztőket. Nem esett szó a beszámolóban a lehetséges platformok köréről, de figyelembe véve, hogy még két év, vagy akár több is hátra lehet a premierig, nem tévedhetünk nagyot, ha merészen azt állítjuk, PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re nagyobb valószínűséggel adják majd ki, mint bármelyik mostani konzolra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)