Hirdetés

Resident Evil - mi lett a széria horror gyökereivel?

|

Shinji Mikami elárulta, hogy milyen kellemetlen körülmények okozták a negyedik résszel kezdődő stílusváltást a sorozatban.

Hirdetés

Valószínűleg sokan vannak köztetek is akik még emlékeznek arra az ikonikus jelenetre, amikor összetalálkozunk a legelső zombival a Resident Evil-ben: ott volt az akkoriban ijesztő CG átvezető, és a kellemetlen felismerés, hogy nincs nálunk elég töltény... ez volt a túlélő-horror ikonikus pillanata, amely magasba emelte a szériát.

Azonban a negyedik rész érkezésével éles tónusváltás történt a sorozatban: az egykor vérbeli túlélő játék most sokkal pörgősebb, akciódúsabb lett elődeinél, és míg a játék hatalmas sikert aratott, a veterán rajongókat megosztotta. Ezt a váltást magyarázta nemrég egy interjúban a sorozat atyjaként emlegetett Shinji Mikami.

A fejlesztő szerint egész egyszerűen nem teljesített elég jól az első rész GameCube remake-je, így ő úgy érezte, már nincs annyira igény a klasszikus, kimért tempójú Resident Evil-re (habár fontos megjegyezni, hogy kritikailag nagyon elismert lett).

"A remake teljesítménye miatt úgy döntöttem, hogy több akciót viszek a negyedik részbe. Jobb eladások mellett az RE 4 egy sokkal rémisztőbb, horror központú játék lett volna."

Ennek ellenére szerencsére most úgy tűnik, hogy Mikami visszatér a hazai pályára az új projektjében, amely a The Evil Within névre hallgat, és már első ránézésre is látszik, hogy a klasszikus horror-elemeket részesíti előnyben. Habár pontos adatok még nincsenek, a játék megjelenésre valamikor 2014-ben esedékes.

Ti mit gondoltok? Régi vagy új Resident Evil pártiak vagytok? Hogy tetszik eddig a The Evil Within?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)