Hirdetés

Resident Evil VII - Banned Footage Vol. 2 teszt - ez elment vadászni

|

Két, más okból beteg játékot, és egy újabb történetbővítő fejezetet kapott a Resident Evil VII a második DLC-vel.

Hirdetés

Emlékszem, amikor először menekültem Jack Baker elől a sötét falak között, nem gondoltam volna, hogy valaha lesz olyan játékmód, amelyben szülinapi csákóban ülve fogja két pofára zabálni a kaját, amit mi hozunk neki. Az pedig végképp nem jutott volna eszembe, hogy eközben vicces kalapos sárgomba lényeket (ezt én találtam ki, nézzétek meg végigjátszásunkat a GameStar YouTube-csatornán) gyilkolászunk majd kreatívan, illetve fegyvereket és fejlesztéseket vásárolunk. A Resident Evil VII: Banned Footage Vol. 2 egyik játékmódja pontosan ezt kínálja, és nagyon furcsa az egész. Nem mondom, hogy nem szórakoztató, mert alapvetően a klasszikus Mercenaries játékmód és a Call of Duty Zombies hangulatának abszurd elegye ez, de annyira kilóg az egész hangulatból, hogy a hardcore horror rajongója üveges szemekkel bámulja majd a képernyőt, majd reszketve harapja le egy denevér fejét. Szerencsére az érdekesen összegyúrt kiegészítőben nem csak ezt találjuk: van sokkal komolyabb oldala is a Resident Evil életérzésnek. Megtudhatjuk például a Daughters című "videóból", hogy mi történt aznap este, amikor Eveline megérkezett a Baker családhoz. Zoe bőrébe bújva iszonyatos gyorsasággal csúszunk bele egy pokoli estébe, amelynek során családja a biofegyver kislány nem túlságosan emberbarát ténykedéseinek köszönhetően elkezd átalakulni. Itt főleg menekülés, tárgykeresés és bujkálás vár ránk, szóval az Outlast rajongói dörzsölhetik a tenyerüket. Érdemes a minijáték mindkét befejezését végignézni (ez attól függ egyébként, hogy melyik fiókot nyitjuk ki a házban, túl sok gondolkodást nem igényel). A hangulatot nagyon eltalálták, csak ajánlani tudom.

Egy kis Fűrész életérzés jöhet?

Az alapjáték egyik legfurcsább figurája Lucas volt, akivel feltehetően már azelőtt sem volt minden rendben, hogy a Baker család gonosz masszává alakult volna. A szegény ember Jokere a tragédia után színpadias pszichopatává vált, bár talán kissé komikus módon, de tény, hogy a Fűrész filmek hangulatát próbálták becsempészni vele a játékmenetbe. A 21 címet viselő minijátékban csúcsosodik ki ez a vonal, amelyben Clancy egy nagyon beteg huszonegyezésbe keveredik Lucas kis játszóterén egy Hoffmann nevű ismeretlen tússzal. Szegény operatőr tényleg alaposan megszívta ezt a forgatást: miután elkapták, bekerült a konyhába, ahol Mia megölte Pete-et, majd a hálószobában Marguerite próbálta megetetni, ezután Jack karjaiba futott az alagsorban a Nightmare játékmód keretében, majd jött a huszonegyezés és a szörnyű vég a Happy Birthday szabadulós játékkal. A cél itt egyszerű: klasszikus vegasi kártyajátékot játszunk (később extra lapokkal, amelyekkel emelhető a tét, vagy eldobatható egy-egy kártya), a vesztes pedig borzalmas kínokat él át. Először ujjak repülnek, majd jön az áramütés, végül egy körfűrész vág ketté, ha nem vagyunk szerencsések. Teljesen beteg játék, és VR-ban még parásabb az egész, ráadásul a velünk szemben ülő túsz végig siránkozik, hogy haza akar menni, mert családja van. Nem fogjuk jól érezni magunkat. 

Véresen komolytalan

Megint elkönyvelhetjük, hogy a Resident Evil VII DLC-i (még egy ingyenes sztori jön majd tavasszal) fura elegyet alkotnak: akad abszurd, teljesen komolytalan vonal, de kapunk drámai, horrorisztikus részeket is, ez a keverék viszont sehogy sem áll össze egy kerek egésszé. Ha ez nem zavar, illetve a túlárazással is meg tudsz békélni, akkor érdemes végigjátszanod az összes minijátékot, mert alapvetően mind működőképes a maga módján, maximum kicsit értetlenül pislog néha az ember. Nem ez lesz az első felvont szemöldök a széria történetében.

Resident Evil VII - Banned Footage Vol. 2
A Baker ház egyre ellentmondásosabb.
Ami tetszett
  • komoly és komolytalan egyszerre

  • Fűrész élménnyel egybekötött kaszinózás
  • ütős előzménysztori
Ami nem tetszett
  • komoly és komolytalan egyszerre
  • ár-érték arány
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)