Hirdetés

Resident Evil VII: Not A Hero teszt - egy régi ismerős

|

Chris Redfield visszatért és keményebb mint valaha, a Resident Evil VII pedig köszöni, jól van.

Hirdetés

Elvarrni a szálakat, ha valamire jók lehetnek a DLC-k (mint a játékipar hűs italát erősen felvizező jégkockák), akkor egészen biztosan erre. A Capcom ügyesen játszotta ki a Resident Evil VII kapcsán a fizetős és ingyenes kiegészítőket, amelyek a maguk módján mind hozzátettek valamit a játékhoz, az utolsó ingyenes csomag kapcsán pedig hatványozottan igaz ez a megállapítás.

Hirdetés

Chris Redfield feltűnése a játék végén alaposan felkavarta a rajongótábor indulatait, mindenki találgatott, hogy vajon tényleg ő látható-e a bossfight után, illetve hogyan is került az Umbrella kötelékébe. Nos, a Not A Hero kiegészítő nagyrészt választ ad ezekre a kérdésekre. Már csak ezért is érdemes végigtolni az egyébként igen rövid DLC-t, amelynek keretében régi ismerősünk Lucas nyomába ered a központi csetepaté után; persze nem egy vasárnapi gyermekmatiné lesz ez a kaland.

Az alig két-három óra alatt végigvihető sztori pontosan azt hozza, amit elvárunk a sorozat legújabb részétől: kellően akciódús (ha már kommandósként kerülünk bele a Baker család iszonyatokkal teli világába), kellően para (külön piros pontot érdemel a vaksötétben éjjellátóval rohangálós rész, ahol a töltényekre immúnis szörnyeket és robbanó csapdákat is kerülgetnünk kell), és némi gondolkodást is igényel helyenként.

Persze ha már Lucas a fő ellenfelünk (ami ugyebár adta magát a fősztori után), nem ártott volna egy kicsit több őrült fejtörő, de azért így sem rossz az élmény, az utolsó nagy harc is remekül visszaadja a klasszikus Resident Evil életérzést.

Jól tudom, hogy egy ingyenes kiegészítőnek nem tanácsos túlzott elvárásokkal nekivágni, de lehetett volna mindenből több, mert így túl rövid volt az idő ahhoz, hogy megint magába szippantson a hangulat (bár legalább kedvet csinált egy újrajátszáshoz). Hiába, a Resident Evil magára találása örömünnep volt a tavalyi évben, és jól esik, hogy még egyszer emlékeztettek erre.

Resident Evil VII: Not A Hero
Chris Redfield ismét elemében.
Ami tetszett
  • Akció és horror remek keveréke
  • Régi barátunk újra akcióban
  • Működik a Resi FPS-modell
Ami nem tetszett
  • Túl rövid
  • Túl kevés fejtörő
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)