Hirdetés

Részletesen mesélt a Rockstar a Grand Theft Auto V next-gen kiadásáról

|

Az információk mellé pedig néhány képet is csatoltak a fejlesztők a felújított verzióból.

Hirdetés

Idén már kilencéves a Grand Theft Auto V, ami eredetileg Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelent meg. Aztán persze frissült a PC-s verzióval, ami mellett az akkori új konzolokra, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is portolta a Rockstar. Mielőtt azonban megjelenne a GTA 6, az aktuális rész még indít egy utolsó (?) rohamot a pénztárcánk ellen, teljes körű frissítést kap ugyanis Xbox Series X|S és PlayStation 5 konzolokra, azok minden különleges funkcióját kihasználva, mint például a 3D-s hangot, vagy a DualSense visszajelzéseit.

Legújabb beszámolójában az új verzió grafikáját a csúcskategóriás PC-ken elérhető látványhoz hasonlítja a Rockstar. Élesebb textúrákra, HDR és ray tracing támogatásra is számíthatunk, továbbá 60 fps-sel fut majd a GTA V.

Hirdetés

Hasonlóan más next-gen játékokhoz, itt is elérhető lesz a Fidelity mód, ami a legjobb látványt biztosítja natív 4K felbontáson (kivéve Series S-en, ezen a gépen felskálázott 4K-t kapunk), ray tracinggel megspékelve. Ebben a módban 30 fps lesz a korlát.

A teljesítménycentrikus Performance mód 60 fps-sel fut majd felskálázott 4K-ban, Series S-en pedig 1080p-ben. Különlegesség a Performance RT mód, amiben felskálázott 4K-s felbontásban fut majd a játék, azonban ray tracinggel és 60 fps-sel.

A GTA Online is sokat változik a frissítéssel. Először is az új kiadásban már önállóan is megvásárolható lesz a GTA Online, a PlayStation 5-ös játékosok pedig három hónapon keresztül ingyen szerezhetik meg, a hírek szerint ehhez még PlayStation Plus előfizetésre sem lesz szükség. Ezen felül a GTA Online számos tartalmi frissítéssel is bővül, a játékosok az új kiadásban különleges versenyeken vehetnek majd részt, amik heti rotációban váltják egymást, hogy sose váljon egy mód sem unalmassá.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Rockstar azokra is gondolt, akik most ismerkednek a GTA Online világával, vagy esetleg új karaktert kezdenének. A Career Builder funkciónak köszönhetően az új karakterek 4 millió dollárral kezdenek, hogy járgányokat, fegyvereket, vagy akár birtokokat vehessenek a saját bizniszük könnyebb beindítása érdekében.

A mentések átemelése sem ördöglakat. A jelenleg elérhető GTA V-ben kell belépni a Game fülre a menüben, itt pedig válasszuk ki az Upload Save Game opciót. A Rockstar azonban figyelmeztet, csak egyetlen mentést lehet átemelni, ami a feltöltést követően 90 napig lesz letölthető a játék új verizójában.

A next-gen GTA V-öt március 8-ától tudjuk előtölteni, március 15-én pedig hivatalosan is kezdetét veszi a játék PS5-ös és Xbox Series X|S-es pályafutása. Nem árt tudni, hogy egyelőre csak digitálisan lehet megvásárolható, a dobozos kiadást áprilisra tervezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)