Hirdetés

Részvényesek perelnék a Majesco-t

|

A Trinad részvényes csoport, amely jelenleg 12,4%-nyi tulajdonjoggal rendelkezik a Majesco kiadóvállalatban, felajánlotta, hogy további két millió dollár értékben vásárolna a nehéz helyzetben lévő vállalat részvényeiből, feltéve, ha egy "függetlenebb" vezetőség áll annak élére. Egy nyílt levélben arról tájékoztatta a csoport a Majesco elnök-vezérigazgatóját, Morris Suttont, hogy véleményük szerint két fia - akik a vállalatnál beosztottként dolgoznak -, Jessie és Joseph Sutton irreálisan magas fizetést kapnak, ami a nehéz helyzetben elfogadhatatlan, és nyilvánvalóan magáncélú. A tudomásukra jutott információk szerint Jessie Sutton múlt évi fizetése 550 ezer dollár volt, míg Joseph 246 ezret kapott, amit további 160 ezer dollár részvényből származó bevétel egészített ki. Ez pedig teljességgel irreális. "Jessie és Joey Sutton messze nem tett annyit a vállalat üzleti helyzetéért, hogy ekkora juttatás legyen indokolt a számukra. Olyan magas pozíciókba kizárólag az apjuk által kerülhettek, ami a Majesco és annak részvényeseinek kiadásait fokozta." A csoport kérése, hogy a két úriember mondjon le, vagy pedig távolítsák el őket a posztjukról. Ettől teszik függővé a kétmilliós részvényvásárlási gyorssegélyt. Továbbá fényt derítettek arra is, hogy a Majesco a múlt évben 2,3 millió dollárt fizetett ki egy csomagoló vállalatnak, aminek társtulajdonosa Morris Sutton testvére. Ezt tetézi, hogy Jessie Sutton apósa megsértette a SEC törvényt azzal, hogy több mint 340 ezer dollár értékben adott el részvényeket 2005. január 25-én - egy nappal azelőtt, hogy a vállalat hatmillió dollárnyi tőkét kínált volna fel a tőzsdén. A Trinad közeli tervei között szerepel a Majesco, és annak számos jelenlegi és korábbi felsővezetőjének beperelése, az érvényben lévő megállapodások megsértése, valamint öncélú tranzakciók lebonyolítása miatt. A csoport kétmilliós vásárlási ajánlata a mai napon lejár. Nem ez az első eset egyébként, hogy a Trinad hasonló ötletekkel áll elő. Tavaly szeptemberben ötmillió dollárért vettek volna meg 3,3 millió értékű részvényt, ám azt az ajánlatukat végül visszavonták. A Majesco olyan PC-s játékokat jelentetett eddig meg, mint az Advent Rising, a BloodRayne sorozat, a Psychonauts, vagy a Worms 4: Mayhem.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)