Hirdetés

Retró játékkal készül a NASA a következő űrteleszkóp kilövésére

|

Az exobolygókat kutató Nancy Grace Roman Telescope csak évek múlva fog ténylegesen kikerülni a világűrbe, de addig is a NASA egy jópofa játékkal készül a nagy eseményre.

Hirdetés

A NASA még tavaly év vége felé bocsátotta fel a James Webb névre keresztelt űrtávcsövet, de már javában készül a következő kutatóeszköz kilövésére, ugyanis nemrég kiderült, hogy zajlanak a munkálatok a Nancy Grace Roman űrteleszkópon, amit kifejezetten exobolygók keresésére és sötét anyag kutatásra fejlesztettek ki.

A Nancy Grace kilövése persze azért még jóval odébb van, a legfrissebb információk szerint még legalább néhány év kell ahhoz, hogy ténylegesen üzembe helyezzék, viszont a NASA egy szórakoztató aprósággal már most igyekszik népszerűsíteni az új projektjét.

Hirdetés

A NASA a hivatalos weboldalára tette fel a Roman Space Observer Game nevű kis játékot, amelynek lényege, hogy az űrteleszkópot irányítva kell elcsípnünk minél több felfedezetlen objektumot a világűrben, mindezt jellegzetes retró stílusban, a 8 bites gépek korát felelevenítve.

Magát a játékot nem mondanánk kifejezetten nehéznek vagy bonyolultnak, de arra nagyon jó, hogy egy kicsit többet tudjunk meg az űrkutatásról, főleg ha ellátogatunk a játékot kísérő információs oldalra, ami részletesebben is elmagyarázza, hogy miért is annyira fontos a Nancy Roman űrteleszkóp.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)