Hirdetés

Rime - kiszedik a Denuvót, ha valaki feltöri

|

A játék fejlesztői felajánlották, hogy eltávolítják a Denuvo védelmi rendszert, ha egy hacker áthatol a védelmen.

Hirdetés

Hosszas várakozás után megjelent a Tequila Works erősen művészi jellegű kalandjátéka (olyasmikre kell gondolni, mint a Journey vagy az Ico) és habár a technikai oldalon vannak elmaradások, azért általában véve egy jól sikerült alkotással bővült a műfaj. A játékot a manapság divatos Denuvo másolásvédelmi rendszer védi meg a haramiáktól, viszont ehhez kapcsolódóan egy érdekes kezdeményezéssel álltak most elő a fejlesztők.

A Rime Steames oldalán jelent meg a bejegyzés, amelyben a csapat bejelentette, hogy ha valaki sikeresen feltöri a játékot, akkor kiadnak egy teljesen Denuvo mentes változatot a játékból és frissítik a már megjelent platformokon is. A posztból az is kiderül, hogy a Denuvo már a megjelenés előtt is vita tárgya volt a csapatban és végül elmondásuk szerint azért döntöttek mégis mellette, hogy megőrizzék a játék minőségét, illetve azért, mert a crackelés rengeteg technikai gondot vonzana magával.

Nyilván a játék feltörése elkerülhetetlen, de mivel a legtöbb cím a megjelenés után fogy a legjobban, ezért legalább addig jó a Denuvo, amíg a bevétel legnagyobb részét megkeresik a fejlesztők. Emiatt is nehéz megérteni, hogy miért invitálják a játék fejlesztői a crackereket, már csak azért is, mert egy kisebb stúdióról van szó, akik valószínűleg kevésbé engedhetik meg maguknak anyagilag, hogy a teljes cracker közösség nekifeszüljön a játékuknak. Az biztos, hogy a közösséget nagyon megosztotta a döntés és az említett topicban már le is zárták a kommentelési lehetőséget az agresszív hozzászólások miatt. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy mi sül ki az egészből.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)