Hirdetés

A Riot Games zűrös belső ügyei kapcsán változásokra kényszerül

|

A hetekben sztrájkba kezdtek a Riot Games alkalmazottai, és bár a cég nem tesz eleget minden követelésnek, valami változásnak történnie kell.

Hirdetés

Ahogy növekedett a játékipar az utóbbi években, úgy lett egyre inkább kitüremkedő probléma, hogy a hatalmasra nőtt cégek munkahelyi kultúrája egész egyszerűen nem tudja tartani a lépést a világ többi részével.

Hirdetés

Többféle oka is lehet annak, hogy ez miért van így, de nagyon úgy tűnik, hogy a problémák elkezdtek a felszínre törni, ugyanis a céges kultúra szempontjából kifejezetten rossz hírű Riot Games alkalmazottai az elmúlt hetekben egy sztrájkba kezdtek, miután kiderült, hogy a munkaszerződésük egyik bekezdése szerint nem perelhetik be a cégek, hanem kizárólag választottbíróság révén oldhatnak meg bármilyen nézeteltérést.

Ez főleg azért probléma, mert az erre vonatkozó kutatások azt mutatják, hogy az ilyen jellegű ügyekben az alkalmazottak lényegesen kevesebb alkalommal nyernek, mint a hagyományos perekben és ha esetleg mégis sikerül, akkor is jóval kevesebb kompenzációt fognak nyerni, mintha egy bíróságon sikerült volna bizonyítani az igazukat.

A cég a sztrájk kapcsán úgy nyilatkozott, hogy az aktív jogi ügyekben semmit sem fog változtatni és a választottbíróságra vonatkozó bekezdést is csak a jövőbeni alkalmazottak esetén tudják majd elhagyni, viszont ennek ellenére most egy nyilatkozatban kiemelték, hogy

a sztrájk egy fontos pillanat a cég átváltozásában,

és elkötelezetten keresni fogják az opciókat arra, hogy a jelenlegi alkalmazottak igény szerint meg tudják változtatni a szerződésüket, amint véget értek az aktuális perek. Azt is hozzátették, hogy ha másra nem is, arra mindenképpen lehetőséget akarnak biztosítani, hogy a zaklatási ügyekben legyen lehetőség bírósági eljárásra.

A cég mindemellett további lépéseket tett annak érdekében, hogy jobban megértsék az alkalmazottaik igényeit: egyrészt létrehoztak egy "Diversity & Inclusion Rioters Council" nevű bizottságot, amely arra fog majd törekedni, hogy az alkalmazottak bevonásával tegye barátságosabbá a cég légkörét, másrészt pedig szintén a dolgozók bevonásával elkezdték átvizsgálni a cég magatartási kódexét.

Ezek mind nagyon becsületes törekvéseknek hangzanak a cég részéről, viszont aki dolgozott már nagyobb multinál az tudja, hogy az ilyen célok hajlamosak elveszni a hétköznapok kis csatározásaiban, szóval egyelőre várjuk meg, hogy hoz-e érdemleges változást a vezetőség új hozzáállása. Ez azért is fontos, mert ha ez a sztrájk komoly eredményeket tud hosszabb távon elérni, akkor az minden más játékfejlesztő stúdió alkalmazottainak is fontos példát mutathat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)