Hirdetés

Robotzsaru, Gollum, Test Drive és vámpírok - ez volt a Nacon Connect 2021

|

Több új játékot is leleplezett a kontrollereiről és más perifériáiról is ismert cég.

Hirdetés

Némelyik játékából már az E3 alatt is adott egy kis ízelítőt a Bigben Interactive-ból lett Nacon, de már akkor sem csinált titkot belőle, hogy a puskapora javát saját dedikált rendezvényére, a Nacon Connect 2021-re tartogatja.

E jeles eseményre tucatnyi címmel készült a kiadó, köztük friss bejelentésekkel, no meg tökéletesen időzített leárazással, amit cseppet sem meglepő módon kiterjesztett az általa gyártott és forgalmazott perifériákra is.

Hirdetés

A prezentációban helyet kapott játékok legjavát valamikor 2022 folyamán zsűrizhetjük le, de már a távolabbi jövő, azaz a 2023-as év felhozatalába is bepillantást nyertünk.

  • Az már biztos, hogy nem az idei lesz a World of Darkness univerzumáért rajongók éve: a Werewolf: The Apocalypse okozta csalódást a fejlesztő nélkül maradt Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 még sokáig nem lesz képes feledtetni (már ha nem végzi kukában a projekt úgy, ahogy van), a kalandjátékfronton támadó Vampire: The Masquerade - Swansong pedig 2022-re csúszott. Februárban számíthatunk rá.
  • Még több mint egy teljes évre vagyunk attól, hogy elnyerje végleges formáját a The Lord of the Rings: Gollum, amelyről ezúttal azt tudhattuk meg, hogy a címszereplő Középfölde mely régióit keresi majd fel, és eközben kik keresztezik az útját.
  • Nincs még egy hónapja sem, hogy megjelent PC-n a Roguebook című roguelike, ezért nem meglepő, hogy kapott egy rövid szegmenst a Nacon prezentációjában, amely a legújabb patchre és tartalmi bővítésekre helyezte a hangsúlyt.
  • Világháborús horrorjáték lesz az Ad Infinitum, amelyben megtapasztalhatjuk, hogy a lövészárkok sokkal több szörnyűséget rejtettek a bajtársak golyószaggatta testénél. Megjelenése 2023-ban esedékes PC-re és konzolokra.
  • Friss tartalommal gazdagodik a Session, az Xboxon és PC-n korai hozzáférésben kipróbálható gördeszkás alkotás a tervek szerint PlayStation konzolokra is elérhető lesz majd.
  • Megvolt az első Steelrising gameplay is, de tényleg csak másodpercekben lehetett mérni a bemutató időtartamát. Láthatóan komoly hangsúlyt fektet a Spiders a harcra, de remélhetőleg a 2022 júniusában érkező, és a régi konzolokat hátrahagyó szerepjáték többi eleme is kidolgozott lesz.
  • A német EKO Software szállítja a rögbirajongók leendő kedvencét, a Rugby 22 nevezett év januárjában várható majdnem minden létező platformra. Egyelőre nem szerepel a listán a Switch.
  • Mutatott egy kevéske gameplayt a motorozás szerelmeseinek fejlesztett RiMS Racing, amelyről továbbra sem tudni, hogy mikor vehetjük birtokba, de legalább már előrendelhető. Ennél is fontosabb azonban, hogy ha jól sikerül, akkor azzal talán a motoros címekre szakosodott Milestone is gyorsabb ütemű fejlődésre ösztönzi.
  • Megjelenési dátumot kapott a Rogue Lords, a gótikus hangulatú roguelike egyelőre csak PC-n lesz elérhető, méghozzá szeptember 30-ától.
  • Kampánnyal és kitalált szponzorokkal erősít a Blood Bowl III, hogy azok is találjanak benne újdonságot, akik rongyosra játszották a Warhammer univerzumába helyezett vérfocit. Kár, hogy az eredeti táblajáték szabályaira támaszkodó körökre osztott játékmenet mellett továbbra sem lesz választható opcióként valósidejű alternatíva, holott kereslet biztosan lenne rá.
  • 2023-tól már az EA birtokolta Codemasters csinálhat csak a WRC licenc alapján játékokat pár évig, tehát úgy fest, hogy a 2021. szeptember 2-án megjelenő WRC 10 az utolsó előtti darab lesz a KT Racing istállójából.
  • Ráfekszik a Nacon a szimulátorokra, egy sor hétköznapi tevékenységet gyakorolhatunk majd a képernyő előtt ülve PC-n és minden forgalomban lévő konzolon: Chef Life: A Restaurant Simulator, Hotel Life: A Resort Simulator, Train Life: A Railway Simulator, Surgeon Life: A Hospital Simulator és Architect Life: A Building Simulator.
  • A 2022-ben PC-re, és a Switch kivételével minden releváns konzolra érkező Clash: Artifacts of Chaos hasonlóan szürreális, mint a Zeno Clash fejlesztőinek bármely alkotása. Különös teremtményeket páholhatunk el benne, méghozzá puszta kézzel.
  • Aggasztó, hogy még mindig nem mert valódi játékmenetet, vagy legalább a játék motorjával készült jeleneteket mutatni a KT Racing a milliárdoscsemeték életérzését átadni kívánó Test Drive Unlimited Solar Crown. De legalább kiderült a megjelenési dátum (2022. szeptember 22.), és hogy Hongkong utcáin csapathatjuk majd.
  • Ahogy illik, a végére maradt a nagy durranás: 2023-ban jön a RoboCop: Rogue City. FPS lesz, eredeti sztorival (értsd: nem adaptáció), a fejlesztést pedig a Rambo: The Video Game-et (ajjaj) és a Terminator: Resistance-t (ez már vállalható volt) is jegyző Teyon végzi.
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mint említettem, a Nacon elsődlegesen perifériagyártó, emiatt természetesen szó esett a cég ilyen jellegű termékeiről. Mint a neve is mutatja, Xbox konzolokhoz (és PC-hez) való a 2021 őszén érkező Revolution X kontroller, a PS5-öt választó gamereknek pedig a RIG 400 HS és RIG 500 Pro HS fejhallgatókat szánják, valamint a kimondottan streamereknek tervezett RIG 200 HS mikrofont. Szintén PS5-höz lehet majd csatlakoztatni a DAIJA Arcade Sticket, ami értelemszerűen verekedős játékokhoz jöhet jól.

Nektek mi tetszett a Nacon bemutatójából?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)