Hirdetés

A Rockstar kérésére házkutatást tartottak az egyik csalással foglalkozó csapat tagjainál

|

Az ausztrál bíróság kiadta az engedélyt arra, hogy az illetékes hatóságok átkutattassák a gyanúsítottak otthonait és lefoglaltassák a cuccaikat.

Hirdetés

A GTA V és a GTA Online fejlesztői az Infamous nevű csaláshoz köthető egyének ellen indított eljárást az ausztrál szövetségi bíróságon. Ez az eset azért különleges, mert az ausztrál bíróság most egyáltalán nem finomkodott, és kemény eszközökkel lépett fel a vádlottak ellen. 

Hirdetés

A bíróság 5 személy esetében engedélyezett teljes házkutatást, és az eljárás alatt anyagi forrásaikat is befagyasztották. Minden videojátékos csalással kapcsolatos aktivitást megtiltottak nekik, és ha mégis megszegik ezt az utasítást, akkor börtönbe is kerülhetnek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az illetékes hatóság kiküldethet egy házkutatási csapatot, akik átnézhetik a teljes lakást és lefoglalhatnak bármilyen releváns bizonyítékot (számítógépeket, adattárolókat, dokumentumokat stb.). Ha szükséges, akkor akár a tulajdonosok kocsijaiban is kutakodhatnak. A forrásbefagyasztás ebben az esetben azt jelenti, hogy a vádlottak nem vehetnek fel annál nagyobb összeget, amire feltétlenül szükségük van. Ez azért fontos, mert így a vádlottak nem tudják elverni vagy átcsoportosítani a vagyonukat, azelőtt, hogy a Rockstar pénzügyi kártérítést követelne.

A TorrentFreak forrásai szerint a házkutatásokat egy hónapja már el is végezték, az érintettek bankfiókjai pedig még mindig be vannak fagyasztva. A vádlottak elvileg egyelőre még nem nyújtottak be fellebbezést, de valószínűleg erre hamarosan sor kerül. 

Az ügynek egyelőre még nincs vége, de akármi is lesz, a Rockstarnak talán ezzel most sikerült példát statuálnia.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)